Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Chifle Dulci

Ingrediente
1 kg. faina, 1 1/2 pahar lapte, 5 galbenusuri, 1 1/2 pahar zahar, 300 gr. unt sau margarina, 1/2 lingurita sare, 40 gr. drojdie. Pentru ungerea chiflelor se iau o lingura smintina, o lingura faina, o lingura unt, 1-1 1/2 linguri zahar

Preparare
Se desface drojdia in lapte cald, se adauga jumatate din faina si se face plamadeala. Cind aceasta a crescut pina si-a dublat volumul, se pun sarea si galbenusurile frecate cu zahar, se amesteca, se toarna restul de faina si se framinta aluatul. Se adauga apoi untul topit sau margarina si se framinta aluatul pina se desprinde de peretii vasului. Dupa aceea se aduna, se presara cu putina faina, se acopera si se pune la loc cald sa creasca. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul se scoate pe scindura si se fac chifle mici, care se pun pe tava unsa cu putin unt si se lasa la cald sa creasca. Chiflele se ung cu o compozitie formata din smintina, faina, unt topit, zahar si se pun la copt in cuptor timp de 15-20 minute.

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Triunghiuri Cu Marmelada
Tiramisu Cu Brinza Mascarpone
Prajitura Cu Visine, Caise Sau Prune
Cataif Cu Fulgi De Porum
Ciocolata Alb-negru
Strudel Cu Mere Foarte Simplu
Semlar
Madlene
Prajitura Cu Mere Si Glazura De Brinza
Prajiturele "de Nisip"
Papanasi Din Mere Cu Drojdie
Prajitura Usoara
Prajitura Cu Gris
Prajitura Cu Mere Si Vin
Colomba De Paste
Coltunasi Cu Magiun
Prajitura Cu Iaurt
Prajitura Transilvania Cu Mere
Prajitura Cu Branza Si Migdale
Prajitura Ieftina Cu Mere
 

Top Retete Culinare