Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Chifle Dulci

Ingrediente
1 kg. faina, 1 1/2 pahar lapte, 5 galbenusuri, 1 1/2 pahar zahar, 300 gr. unt sau margarina, 1/2 lingurita sare, 40 gr. drojdie. Pentru ungerea chiflelor se iau o lingura smintina, o lingura faina, o lingura unt, 1-1 1/2 linguri zahar

Preparare
Se desface drojdia in lapte cald, se adauga jumatate din faina si se face plamadeala. Cind aceasta a crescut pina si-a dublat volumul, se pun sarea si galbenusurile frecate cu zahar, se amesteca, se toarna restul de faina si se framinta aluatul. Se adauga apoi untul topit sau margarina si se framinta aluatul pina se desprinde de peretii vasului. Dupa aceea se aduna, se presara cu putina faina, se acopera si se pune la loc cald sa creasca. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul se scoate pe scindura si se fac chifle mici, care se pun pe tava unsa cu putin unt si se lasa la cald sa creasca. Chiflele se ung cu o compozitie formata din smintina, faina, unt topit, zahar si se pun la copt in cuptor timp de 15-20 minute.

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Negresa Simpla
Prajitura Cu Fanta
Bomboane Rafaello
Tarta Cu Orez Si Visine
Mere Coapte Cu Glazura De Zahar Ars
Rulou Cu Dovleac
Prajitura Cu Pere Si Glazura
Rulada Cu Crema De Ness
Savarina Cu Lamiie Si Sirop De Rom
Prajitura Cu Gris Si Scortisoara
Rafaelo
Cremes Nemtesc
Prajitura Fina Cu Mac
Prajitura Bucuresti
Melcisori Cu Mere
Elmi
Prajitura Marmorata Cu Fructe
Papanasi Aromati
Prajitura Rulata
Cataif
 

Top Retete Culinare