Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Chifle Dulci

Ingrediente
1 kg. faina, 1 1/2 pahar lapte, 5 galbenusuri, 1 1/2 pahar zahar, 300 gr. unt sau margarina, 1/2 lingurita sare, 40 gr. drojdie. Pentru ungerea chiflelor se iau o lingura smintina, o lingura faina, o lingura unt, 1-1 1/2 linguri zahar

Preparare
Se desface drojdia in lapte cald, se adauga jumatate din faina si se face plamadeala. Cind aceasta a crescut pina si-a dublat volumul, se pun sarea si galbenusurile frecate cu zahar, se amesteca, se toarna restul de faina si se framinta aluatul. Se adauga apoi untul topit sau margarina si se framinta aluatul pina se desprinde de peretii vasului. Dupa aceea se aduna, se presara cu putina faina, se acopera si se pune la loc cald sa creasca. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul se scoate pe scindura si se fac chifle mici, care se pun pe tava unsa cu putin unt si se lasa la cald sa creasca. Chiflele se ung cu o compozitie formata din smintina, faina, unt topit, zahar si se pun la copt in cuptor timp de 15-20 minute.

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Cornulete (de Vanilie) Cu Nuci
Prajitura Cu Nuci Si Lamiie
Placintele Cu Brinza
Prajitura Cu Crema De Lamaie
Prajitura Cu Mere Si Scortisoara
Prajitura Cu Caise
Rulada Cu Cacao Fara Faina
Arlechin
Prajitura Cu Umplutura De Ciocolata Si Nuci
Prajitura Cu Sirop De Fructe
Prajitura "zi Si Noapte"
Prajiturele Vanilate
Prajitura Cu Mere Si Martipan
Prajitura Cu Prune Si Alune
Desert Din Mere Crude
Placinta Cu Mere, De Post
Prajitura Necoapta Din Pireu De Castane Si Biscuiti
Ischler
Tarta Cu Mere In Aluat De Foi
Rulada Cu Ciocolata Si Piersici
 

Top Retete Culinare