Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Chifle Dulci

Ingrediente
1 kg. faina, 1 1/2 pahar lapte, 5 galbenusuri, 1 1/2 pahar zahar, 300 gr. unt sau margarina, 1/2 lingurita sare, 40 gr. drojdie. Pentru ungerea chiflelor se iau o lingura smintina, o lingura faina, o lingura unt, 1-1 1/2 linguri zahar

Preparare
Se desface drojdia in lapte cald, se adauga jumatate din faina si se face plamadeala. Cind aceasta a crescut pina si-a dublat volumul, se pun sarea si galbenusurile frecate cu zahar, se amesteca, se toarna restul de faina si se framinta aluatul. Se adauga apoi untul topit sau margarina si se framinta aluatul pina se desprinde de peretii vasului. Dupa aceea se aduna, se presara cu putina faina, se acopera si se pune la loc cald sa creasca. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul se scoate pe scindura si se fac chifle mici, care se pun pe tava unsa cu putin unt si se lasa la cald sa creasca. Chiflele se ung cu o compozitie formata din smintina, faina, unt topit, zahar si se pun la copt in cuptor timp de 15-20 minute.

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Prajitura Cu Rom
Prajitura Cu Capsune,cirese Sau Alte Fructe
Mere Coapte Cu Miere Si Piersici
Corabioare
Tarta Cu Fructe
Prajitura Foarte Simpla Cu Mere
Triunghiuri Cu Mere
Prajitura Cu Marmelada Si Albus
Ciocolata Alb-negru
Prajitura Cu Morcov
Rulada Cu Nuca De Cocos Si Cacao
Prajitura Cu Mere Si Migdale
Mere Coapte Cu Glazura De Zahar Ars
Genoise
Cataif Cu Frisca
Bounty
Rulada Cu Cocos
Mere Coapte
German Pancake
Prajiturele Vanilate
 

Top Retete Culinare