Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Chifle Dulci

Ingrediente
1 kg. faina, 1 1/2 pahar lapte, 5 galbenusuri, 1 1/2 pahar zahar, 300 gr. unt sau margarina, 1/2 lingurita sare, 40 gr. drojdie. Pentru ungerea chiflelor se iau o lingura smintina, o lingura faina, o lingura unt, 1-1 1/2 linguri zahar

Preparare
Se desface drojdia in lapte cald, se adauga jumatate din faina si se face plamadeala. Cind aceasta a crescut pina si-a dublat volumul, se pun sarea si galbenusurile frecate cu zahar, se amesteca, se toarna restul de faina si se framinta aluatul. Se adauga apoi untul topit sau margarina si se framinta aluatul pina se desprinde de peretii vasului. Dupa aceea se aduna, se presara cu putina faina, se acopera si se pune la loc cald sa creasca. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul se scoate pe scindura si se fac chifle mici, care se pun pe tava unsa cu putin unt si se lasa la cald sa creasca. Chiflele se ung cu o compozitie formata din smintina, faina, unt topit, zahar si se pun la copt in cuptor timp de 15-20 minute.

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Napolitane Cu Foi "lica"
Prajitura Cu Orez Si Fructe
Rulada Cu Cocos
Rulada Cu Ciocolata Si Piersici
Rulada Cu Crema De Ciocolata
Prajitura Cu Prune Si Alune
Cremsnit
Prajitura Rapida Cu Zmeura
Prajitura Delicioasa Cu Nuci
Prajitura Suedeza
Prajitura Cu Nuci
Muffins Cu Scortisoara
Savarina Cu Frisca De Albus
Tarta Cu Pere Si Migdale
Tarta Cu Pere
Napolitane
Rulada Cu Crema De Ness
Muffins Cu Cacao Si Brinza Philadelphia
Rulada Cu Fructe De Padure
Prajiturele Vanilate
 

Top Retete Culinare