Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Savarina Cu Portocala

Ingrediente
3 linguri cu virf de zahar, 1 plic zahar vanilat, 2 oua, 3 linguri apa calda, 3 linguri vin alb dulce, 3 linguri pline cu faina, o cutie praf de budinca, 1/4 lingurita praf de copt; pentru sirop: 5 portocale, 4 linguri zahar, 3 linguri vin alb, o portocal

Preparare
Se imbraca fiecare forma de savarina cu zahar ars, se acopera si peretii. Intr-un castron, se freaca ouale cu restul de zahar, zaharul vanilat si apa calda pina cind compozitia se albeste. Se adauga vinul alb, faina, praful de budinca, praful de copt si se amesteca totul bine. Se toarna compozitia in formele imbracate in caramel si se coace 30 de minute. Sucul celor 5 portocale se amesteca cu vinul alb, dulce si cu 100 gr. de zahar. Se face un sirop care se fierbe 5 minute. Se scot savarinele si se lasa sa se imbibe in acest sirop. Se taie capacele, sub care se pune cite o felie de portocala pudrata cu zahar.

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Prajitura "zi Si Noapte"
Harlekin
Rulada Cu Nuca
Prajitura Cu Miere De Albine
Prajitura Usoara
Nuga De Zahar Ars
Alune Cu Ciocolata
Baclava Cu Lamiie
Crepes Cu Ciocolata Si Banane
Cremsnit Rapid
Piersici
Tarta De Piersici
Madelaine
Tarta Cu Struguri
Rulada Cu Frisca
Elmi
Papanasi Aromati
Prajitura Kati
Prajitura Cu Piersici
Strudel Cu Visine
 

Top Retete Culinare