Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Savarina Cu Portocala

Ingrediente
3 linguri cu virf de zahar, 1 plic zahar vanilat, 2 oua, 3 linguri apa calda, 3 linguri vin alb dulce, 3 linguri pline cu faina, o cutie praf de budinca, 1/4 lingurita praf de copt; pentru sirop: 5 portocale, 4 linguri zahar, 3 linguri vin alb, o portocal

Preparare
Se imbraca fiecare forma de savarina cu zahar ars, se acopera si peretii. Intr-un castron, se freaca ouale cu restul de zahar, zaharul vanilat si apa calda pina cind compozitia se albeste. Se adauga vinul alb, faina, praful de budinca, praful de copt si se amesteca totul bine. Se toarna compozitia in formele imbracate in caramel si se coace 30 de minute. Sucul celor 5 portocale se amesteca cu vinul alb, dulce si cu 100 gr. de zahar. Se face un sirop care se fierbe 5 minute. Se scot savarinele si se lasa sa se imbibe in acest sirop. Se taie capacele, sub care se pune cite o felie de portocala pudrata cu zahar.

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Covrigei Parfumati
Prajitura Porumbita
Placinta Cu Branza
Tarta Cu Pere Si Smochine
Sarailie
Prajitura Cu Branza Pentru Cafea
Prajitura Spornica
Prajitura A La Minut
Rulada Fina Cu Ness
Tarte Cu Ananas
Napolitane
Prajitura Cu Visine Si Cirese
Papanasi Moldovenesti
Arlechin
Inimi De Ciocolata
Prajitura "alba Ca Zapada"
Prajitura Cu Miere De Albine
Albinita
Galuste Cu Capsuni
Prajitura Zebra
 

Top Retete Culinare