Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Savarina Cu Portocala

Ingrediente
3 linguri cu virf de zahar, 1 plic zahar vanilat, 2 oua, 3 linguri apa calda, 3 linguri vin alb dulce, 3 linguri pline cu faina, o cutie praf de budinca, 1/4 lingurita praf de copt; pentru sirop: 5 portocale, 4 linguri zahar, 3 linguri vin alb, o portocal

Preparare
Se imbraca fiecare forma de savarina cu zahar ars, se acopera si peretii. Intr-un castron, se freaca ouale cu restul de zahar, zaharul vanilat si apa calda pina cind compozitia se albeste. Se adauga vinul alb, faina, praful de budinca, praful de copt si se amesteca totul bine. Se toarna compozitia in formele imbracate in caramel si se coace 30 de minute. Sucul celor 5 portocale se amesteca cu vinul alb, dulce si cu 100 gr. de zahar. Se face un sirop care se fierbe 5 minute. Se scot savarinele si se lasa sa se imbibe in acest sirop. Se taie capacele, sub care se pune cite o felie de portocala pudrata cu zahar.

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Prajitura Cu Portocale
Delicioasa
Tarta De Ciocolata
Muffins Cu Coniac
Omleta Cu Dulceata
Prajitura Cu Gem Si Cacao
Prajiturele Cu Nuci
Trufe Cu Ciocolata
Prajitura Cu Fulgi De Orez
Prajitura Cu Mere Rase
Prajitura Rapida
Cremsmit Cu Capsuni
Prajitura Cu Nuca Si Crema Ganaj
Prajitura Americana Cu Ciocolata
Prajituri Schwarzwald
Fursecuri Din Albusuri
Prajitura Cu Branza
Madlene
Blute Cu Nuca De Cocos
Tiramisu Cu Brinza Mascarpone
 

Top Retete Culinare