Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Savarina Cu Portocala

Ingrediente
3 linguri cu virf de zahar, 1 plic zahar vanilat, 2 oua, 3 linguri apa calda, 3 linguri vin alb dulce, 3 linguri pline cu faina, o cutie praf de budinca, 1/4 lingurita praf de copt; pentru sirop: 5 portocale, 4 linguri zahar, 3 linguri vin alb, o portocal

Preparare
Se imbraca fiecare forma de savarina cu zahar ars, se acopera si peretii. Intr-un castron, se freaca ouale cu restul de zahar, zaharul vanilat si apa calda pina cind compozitia se albeste. Se adauga vinul alb, faina, praful de budinca, praful de copt si se amesteca totul bine. Se toarna compozitia in formele imbracate in caramel si se coace 30 de minute. Sucul celor 5 portocale se amesteca cu vinul alb, dulce si cu 100 gr. de zahar. Se face un sirop care se fierbe 5 minute. Se scot savarinele si se lasa sa se imbibe in acest sirop. Se taie capacele, sub care se pune cite o felie de portocala pudrata cu zahar.

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Prajitura In Trei Culori
Prajitura Cu Nuca Si Gem De Caise
Negresa
Prajitura Cu Zmeura
Prajitura Cu Smochine
Ieftin Si Rapid
Strudel Special Cu Mere
Ochi De Pisica
Prajitura Cu Mere
Bounty
Prajitura Rodica
Prajitura Cu Mere Si Martipan
Prajitura Transilvania Cu Mere
Prajitura Cu Alune Si Ciocolata
Rulada Cu Capsuni
Prajitura Caramel
Rulada Cu Fructe De Padure
Prajitura Cu Frisca
Prajitura Angelica
Prajitura Fina Cu Mac
 

Top Retete Culinare