Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Prajiturea Cu Ness

Ingrediente
Blat: 2 x 5 albusuri, 100 g nuca macinata,200 g zahar, 2 linguri faina; Crema: 500 ml lapte, 33 linguri (cu virf) faina, 10 galbenusuri, 1 cana zahar, 1 lingura de ness, 200 g unt

Preparare
Se bat albusurile spuma, se adauga treptat zaharul pana se obtine spuma tare ca de bezea. Se incorporeaza pe rind faina, galbenusurile, nuca macinata, amestecindu-se prin rasturnare, cu o lingura de lemn. Intr-o tava de aragaz se pune hirtie de pergament imbibata in ulei. Se toarna compozitia unei foi si se coace la foc potrivit cca 30 min. Cind e aproape de sfirsitul acestei perioade, ultimele 5 min se coace cu usa intredeschisa, pentru a se rumeni frumos si a deveni usor crocanta. Foaia se lasa citeva minute sa se raceasca, apoi se dezlipeste de hartie cu ajutorul unui cutit. Se coace si a doua foaie. Crema: zaharul, faina, galbenusurile si putin lapte se amesteca pana se omogenizeaza. Restul (pina la 500 ml) se da in clocot si se adauga fierbinte peste compozitia de mai sus. Se pune pe foc(la foc potrivit) si se amesteca incontinuu, cu telul, pina se ingroasa bine, avind grija sa nu se formeze cocoloase. Se adauga ness-ul si se mai lasa sa dea in cateva clocote, amestecand continuu. Untul se bate cu mixerul pina devine ca o crema, apoi se incorporeaza in el crema fiarta, treptat.

Servire
Se taie si se serveste dupa ce e tinuta citeva ore(o noapte)la rece

Durata
1 h10 min

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Trigoane De Miere Si Brinza De Vaci
Prajituri Tosca
Prajitura Cu Mere
Cabana
Prajitura De Craciun
Cremsnit
Prajitura Cu Smintina Si Marmelada
Colomba De Paste
Mere Pe Canapea
Mere Coapte Cu Miere Si Piersici
Prajitura De Malai
Cartofi De Biscuiti
Rulada Cu Crema De Ciocolata
Strudel Special Cu Mere
Melcisori Cu Mere
Rulada Pufoasa Cu Gem De Portocale
Prajitura Cu Prune Si Alune
Tarta Cu Prune
Pricomigdale
Bulgari De Zapada Cu Fructe
 

Top Retete Culinare