Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Baclava Cu Sirop De Rom

Ingrediente
1/2 kg. foi proaspete pentru placinta, 1/4 kg. nuci macinate, 30 gr. pesmet. Pentru sirop: 300 gr. zahar, 100 ml rom, 1 pachetel de zahar vanilat, o lamiie, 250 ml de apa

Preparare
Intr-o tava mijlocie (23/33 cm), emailata, unsa cu unt sau ulei, se asaza foaie de placinta, se stropesc bine cu ulei sau unt, se astern alte doua foi, care se stropesc la fel, sa nu se lipeasca. Peste cea de-a treia foaie se pune a patra parte din cantitatea de nuci, se combina cu pesmet si fara nici un strop de zahar. Se astern apoi alte 6 foi, se stropesc cu grasime si se presara dupa fiecare cu nuci si cu pesmet. Se adauga alte 2-3 foi, se stropeste cu grasime, inclusiv cea de deasupra. Se lasa tava la rece 30 de minute, se taie baclavaua in patrate de 5-6 cm pe latura. Se da apoi tava la cuptorul incalzit in prealabil, la foc mijlociu, pentru 50-60 de minute. Nu se deschide cuptorul timp de 30 de minute. Se pregateste siropul dizolvind zaharul in apa, se fierbe in clocote 2-3 minute. Cind se ia vasul de pe foc, se adauga zeama de lamiie si se stropeste baclavaua.

Durata
1 h55 min

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Bomboane Raffaello
Prajitura Spornica
Baclava Cu Sirop De Rom
Prajitura Cu Alune Si Ciocolata
Prajitura Cu Visine Si Cirese
Prajitura De Martipan
Prajitura Cu Gris
Cornulete Cu Smintina Si Rahat
Rulada Cu Frisca
Prajitura Cu Prune Si Migdale
Prajitura Cu Fulgi De Orez
Prajitura Americana Cu Ciocolata
Prajitura Cu Lapte Si Arome
Thumbprint Cookies (prajituri Cu Gem)
German Pancake
Portocale Glasate
Trigoane De Miere Si Brinza De Vaci
Prajitura Zeilor
Savarina Suedeza
Prajitura Carte Noire
 

Top Retete Culinare