Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Baclava Cu Sirop De Rom

Ingrediente
1/2 kg. foi proaspete pentru placinta, 1/4 kg. nuci macinate, 30 gr. pesmet. Pentru sirop: 300 gr. zahar, 100 ml rom, 1 pachetel de zahar vanilat, o lamiie, 250 ml de apa

Preparare
Intr-o tava mijlocie (23/33 cm), emailata, unsa cu unt sau ulei, se asaza foaie de placinta, se stropesc bine cu ulei sau unt, se astern alte doua foi, care se stropesc la fel, sa nu se lipeasca. Peste cea de-a treia foaie se pune a patra parte din cantitatea de nuci, se combina cu pesmet si fara nici un strop de zahar. Se astern apoi alte 6 foi, se stropesc cu grasime si se presara dupa fiecare cu nuci si cu pesmet. Se adauga alte 2-3 foi, se stropeste cu grasime, inclusiv cea de deasupra. Se lasa tava la rece 30 de minute, se taie baclavaua in patrate de 5-6 cm pe latura. Se da apoi tava la cuptorul incalzit in prealabil, la foc mijlociu, pentru 50-60 de minute. Nu se deschide cuptorul timp de 30 de minute. Se pregateste siropul dizolvind zaharul in apa, se fierbe in clocote 2-3 minute. Cind se ia vasul de pe foc, se adauga zeama de lamiie si se stropeste baclavaua.

Durata
1 h55 min

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Tarta Cu Struguri
Prajitura Transilvania Cu Mere
Prajitura Cu Visine
Prajitura Emma
Senatori
Rulada Fina Cu Ness
Negrute
Prajitura Din Brinza De Vaca Si Nuci
Rulada Cu Cocos
Placinta Cu Branza De Burduf Si Marar
Simanku
Prajitura Cu Lapte Si Arome
Prajitura Cu Nuca Si Crema Ganaj
Prajitura Cu Dulceata Si Crema Nes
Rulada Cu Crema De Ciocolata
Prajitura Simpla Cu Piersici
Baclava Cu Sirop De Rom
Crepes Cu Ciocolata Si Banane
Prajitura Cu Visine Si Cirese
Placinta Cu Poalele In Brau
 

Top Retete Culinare