Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Galuste Cu Prune Cu Aluat Cu Gris

Ingrediente
1 kg de cartofi (curatati si fierti), 7-8 linguri cu gris (putin cu virf), 1 ou, 4 linguri de faina, 1 virf de sare, 1 kg prune, 250 gr. pesmet, 125 ml ulei, zahar

Preparare
Aluatul: Cartofii, grisul, oul, faina, sarea se amesteca bine pina devine un aluat mai lipicios, ce se poate intinde. Se foloseste faina pe masa de lucru. Se intinde foaia de 1 cm grosime, se taie in lung si in lat. Trebuie sa se obtina patrate de marimea unei prune sau a unei jumatati de pruna. Inainte de a incepe sa se formeze galustele, se pune pe aragaz o oala cu apa la fiert (foc mediu) Prunele curatate de simburi se asaza pe patratelele de aluat, apoi se formeaza o galusca Cum se fac galustele, imediat se baga in apa. Vor fi gata cind se vor ridica la suprafata apei. In timp ce galustele fierb, intr-o tigaie se pun 125 ml de ulei. 250 gr de pesmet sau de gris se prajesc in ulei. Cind pesmetul devine mai brun la culoare, se toarna peste el cam 50 ml de apa. Se tavalesc galustele prin pesmet, apoi se asaza pe o farfurie plata si peste un pic de zahar.

Servire
Se servesc, optional, suplimentar cu zahar

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Mascota
Prajitura Cu Portocale
Prajitura Cu Crema Caramel
Tort Cu Mandarine Si Capsuni
Prajitura Cu Struguri
Albinita
Prajitura Cu Scortisoara
Prajitura Metru
Tiramisu Cu Crema Mascarpone
Prajitura Kati
Prajitura Cu Orez Si Fructe
Placintele Cu Mere
Galuste Cu Prune
Chiftele Din Mere
Prajitura Cu Brinza Dulce (kaesekuchen)
Prajitura Rulata
Rulada Cu Nuca De Cocos Si Cacao
Pesmeti De Malai
Floricele De Porumb Cu Zahar Ars
Tarta Cu Lamiie Verde
 

Top Retete Culinare