Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Pirogi

Ingrediente
350 gr. faina, 1 ou, 500 gr. prune, 50 gr. unt, o ceasca zahar pudra, sare, o lingurita zahar, 4-6 linguri apa calda

Preparare
Se face un aluat din faina, ou, o lingurita de zahar, apa si se intinde o foaie de cca 1/2 cm grosime. Se taie rotunduri cu ajutorul unui pahar de apa. Se spala prunele, se rup in doua, li se scot simburii si sint pudrate cu zahar. Pe fiecare rotund se aseaza cite o pruna, iar aceasta este acoperita cu un alt rotund, caruia i se apasa marginile ca sa se lipeasca bine. Intr-o oala mare cu apa clocotita si sarata se pun pirogii sa fiarba. Cind acestia se ridica la suprafata, se scot, se scurg si se asaza pe un platou.

Servire
Se stropesc din abudenta cu unt topit, fierbinte si zahar pudra

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Tarta Cu Prune Uscate
Cornulete Cu Zahar Pudra, Vanilie Si Nuci
Prajitura Cu Marmelada Si Albus
Harlekin
Choux A La Crème (gogosi Cu Crema)
Cabana
Prajitura Cu Visine Pufoasa
Prajitura Cu Caise Si Migdale
Strudel Cu Mere
Prajitura Cu Nuci Si Lamiie
Prajitura Melania
Ursuleti
Prajitura Berlineza
Papanasi Cu Mere
Piine De Albus
Delicioasa
Mere Pe Canapea
Prajitura Cu Mere Rapida
Prajitura Cu Mere Si Cafea
Prajitura Cu Brinza Dulce (kaesekuchen)
 

Top Retete Culinare