Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Pirogi

Ingrediente
350 gr. faina, 1 ou, 500 gr. prune, 50 gr. unt, o ceasca zahar pudra, sare, o lingurita zahar, 4-6 linguri apa calda

Preparare
Se face un aluat din faina, ou, o lingurita de zahar, apa si se intinde o foaie de cca 1/2 cm grosime. Se taie rotunduri cu ajutorul unui pahar de apa. Se spala prunele, se rup in doua, li se scot simburii si sint pudrate cu zahar. Pe fiecare rotund se aseaza cite o pruna, iar aceasta este acoperita cu un alt rotund, caruia i se apasa marginile ca sa se lipeasca bine. Intr-o oala mare cu apa clocotita si sarata se pun pirogii sa fiarba. Cind acestia se ridica la suprafata, se scot, se scurg si se asaza pe un platou.

Servire
Se stropesc din abudenta cu unt topit, fierbinte si zahar pudra

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Gerbeaud Cu Miere
Piine De Albus
Bezele Cu Ciocolata Si Alune
Prajitura Cu Amoniac
Amandina De Cofetarie
Prajitura Cu Mere Si Vin
Prajitura Cu Fructe (prune)
Savarina Suedeza
Tarta Cu Mere Si Bezea
Fursecuri Din Albusuri
Muffins Cu Cacao Si Brinza Philadelphia
Bomboane Rafaello
Prajitura Cu Capsuni Si Iaurt
Cornete Cu Frisca Sau Crema
Trufe Cu Ciocolata Amaruie
Prajitura Cu Blat De Albus
Prajituri Rapide Pentru Ceai
Prajitura Cu Spuma De Zmeura
Prajitura Cu Migdale Si Fructe Rosii
Prajitura Cu Umplutura De Ciocolata Si Nuci
 

Top Retete Culinare