Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Pirogi

Ingrediente
350 gr. faina, 1 ou, 500 gr. prune, 50 gr. unt, o ceasca zahar pudra, sare, o lingurita zahar, 4-6 linguri apa calda

Preparare
Se face un aluat din faina, ou, o lingurita de zahar, apa si se intinde o foaie de cca 1/2 cm grosime. Se taie rotunduri cu ajutorul unui pahar de apa. Se spala prunele, se rup in doua, li se scot simburii si sint pudrate cu zahar. Pe fiecare rotund se aseaza cite o pruna, iar aceasta este acoperita cu un alt rotund, caruia i se apasa marginile ca sa se lipeasca bine. Intr-o oala mare cu apa clocotita si sarata se pun pirogii sa fiarba. Cind acestia se ridica la suprafata, se scot, se scurg si se asaza pe un platou.

Servire
Se stropesc din abudenta cu unt topit, fierbinte si zahar pudra

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Mere Coapte
Prajitura Cu Biscuiti Si Nuci
Lacrima De Elefant
Prajitura Din Piscoturi De Sampanie Si Diferite Dulceturi
Sarlota
Pricomigdale Cu Ciocolata
Pandispan
Prajitura Zoe
Prajitura Rulata
Albinita
Prajitura Hilda
Prajitura Cu Prune Si Alune
Prajitura Cu Migdale Si Fructe Rosii
Muffins Cu Nuci
Rulada Cu Marmelada (sau Dulceata)
Coronite Cu Alune
Prajitura Simpla Cu Caise
Mazurca Cu Migdale
Ciocolata De Casa Cu Alune Si Stafide
Pandispan Cu Marmelada
 

Top Retete Culinare