Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Madelaine

Ingrediente
4 oua, 100 g unt, 150 g faina, 100 g zahar, 15 ml rom, 50-100 g stafide, 1 zahar vanilat, 50 g nuci tocate

Preparare
Se ung bine cu margarina si se tapeteaza cu faina 24 forme mici de tarte cu marginea ondulata. Intr-o tigaita se topeste untul si se lasa la o parte sa se racesca. Stafidele se amesteca cu faina, zaharul vanilat. Albusurile se bat spuma se adauga zaharul tos si romul si se bat in continuare pina se intareste ca o zapada. Galbenusurile si untul se amesteca de 4-5 ori dupa care se amesteca cu toata faina de 9-10 ori. Se umple jumatate din fiecare forma cu compozitia obtinuta si se presara cu nuci. Se coace la foc mijlociu cca 25-30 min. Prajitura se lasa sa se raceasca dupa care se pudreaza cu zahar.

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Pricomigdale
Tarta Cu Pere
Inimi De Ciocolata
Bezele Cu Cafea
Tiramisu Din Piscoturi "savoiardi Balocco"
Valurile Dunarii
Prajitura Cu Rom
Placintele Cu Visine
Prajitura Cu Mere "a La Dnul Cosma"
Prajituri Delicioase "cuib De Viespe" Cu Scortisoara
Prajitura Hilda
Papanasi Aromati
Cornete Cu Nuca
Ciocolata Alb-negru
Cartofi De Ciocolata
Madelaine
Eclere
Prajitura Cu Malai Si Drojdie
Papanasi Cu Mere
Prajitura Durere
 

Top Retete Culinare