Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Madelaine

Ingrediente
4 oua, 100 g unt, 150 g faina, 100 g zahar, 15 ml rom, 50-100 g stafide, 1 zahar vanilat, 50 g nuci tocate

Preparare
Se ung bine cu margarina si se tapeteaza cu faina 24 forme mici de tarte cu marginea ondulata. Intr-o tigaita se topeste untul si se lasa la o parte sa se racesca. Stafidele se amesteca cu faina, zaharul vanilat. Albusurile se bat spuma se adauga zaharul tos si romul si se bat in continuare pina se intareste ca o zapada. Galbenusurile si untul se amesteca de 4-5 ori dupa care se amesteca cu toata faina de 9-10 ori. Se umple jumatate din fiecare forma cu compozitia obtinuta si se presara cu nuci. Se coace la foc mijlociu cca 25-30 min. Prajitura se lasa sa se raceasca dupa care se pudreaza cu zahar.

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Mascota
Prajitura Cu Fructe (prune)
Ciocolata Alb-negru
Prajitura Cu Martipan Si Pere
Cornulete Cu Marmelada
Prajitura "desteapta"
Prajitura Cu Biscuiti Si Nuci
Cremsnitul Puturosului
Prajitura Fina Cu Mac
Gerbeaud Cu Miere
Prajitura Cu Portocala
Tiramisu Original
Trufe Cu Ciocolata Amaruie
Prajitura Cu Fidea
Rulada Cu Marmelada Sau Dulceata
Patrate Cu Crema De Migdale
Galuste Cu Prune
Alba Ca Zapada
Prajitura Cu Mere Si Scortisoara
Prajitura Cu Mere Sferturi
 

Top Retete Culinare