Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Mere Coapte Cu Glazura De Zahar Ars

Ingrediente
6 mere mari, ionatane, 200 gr. zahar, 8 linguri ulei, 2 linguri lichior de fructe, esenta de vanilie sau migdale; Optional - 6 linguri frisca vegetala

Preparare
Merele se curata de cotoare cu un cutit bine ascutit. Trebuie sa ramina intregi, iar in spatiul ramas in locul cotoarelor se adauga cite o lingura ulei (se poate folosi si margarina vegetala). Se dau la cuptor cca 30 min, la foc moderat. Pentru glazura, zaharul se rumeneste, apoi se adauga o lingura ulei, lichiorul si esenta. Se toarna glazura fierbinte peste mere, de asemenea fierbinti.

Servire
Merele se servesc caldute si pot fi ornate cu frisca vegetala

Durata
40 min

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Prajitura Cu Nuca De Cocos Si Cola
Baclava Turceasca
Prajitura Cu Portocala
Savarina Cu Portocala
Chec De Portocale
Kazan Dibi
Prajitura Cu Lapte Si Arome
Tarta Cu Ciocolata Si Menta
Prajitura Speciala Cu Stafide
Prajitura Cu Piersici Si Glazura
Tarta Cu Zmeura
Prajitura Cu Blat De Albus
Prajitura Rudy
Prajitura Cu Foi De Napolitana
Cornuri
Prajitura Cu Parfum De Vanilie
Prajitura Cu Vanilie Si Nuci
Desert Din Dovleac
Strudel Cu Mere Foarte Simplu
Prajitura Cu Caise
 

Top Retete Culinare