Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Mere Coapte Cu Glazura De Zahar Ars

Ingrediente
6 mere mari, ionatane, 200 gr. zahar, 8 linguri ulei, 2 linguri lichior de fructe, esenta de vanilie sau migdale; Optional - 6 linguri frisca vegetala

Preparare
Merele se curata de cotoare cu un cutit bine ascutit. Trebuie sa ramina intregi, iar in spatiul ramas in locul cotoarelor se adauga cite o lingura ulei (se poate folosi si margarina vegetala). Se dau la cuptor cca 30 min, la foc moderat. Pentru glazura, zaharul se rumeneste, apoi se adauga o lingura ulei, lichiorul si esenta. Se toarna glazura fierbinte peste mere, de asemenea fierbinti.

Servire
Merele se servesc caldute si pot fi ornate cu frisca vegetala

Durata
40 min

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Patrate Cu Crema De Migdale
Prajitura Cu Fructe
Prajitura Hilda
Prajiturele "de Nisip"
Prajitura Cu Gem
Stelute Cu Scotisoara
Choux A La Crème (gogosi Cu Crema)
Mere Caramelizate
Cremsnitul Puturosului
Prajitura "ambasador"
Prajitura Cu Brinza
Mandica
Prajitura Cu Branza
Desert Din Dovleac
Prajitura Cu Crema De Nuci
Prajitura Cu Branza Pentru Cafea
Placinta Cu Branza De Burduf Si Marar
Prajitura Cu Nuca Si Gem De Caise
Ischler
Placinta Cu Mere
 

Top Retete Culinare