Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Prajitura Cu Pere Si Glazura

Ingrediente
Compozitia este pentru o tava 28 x 28 cm.

Preparare
Pentru aluat se amesteca in robot ouale intregi cu zaharul si apoi se pune smantana si coaja de lamaie rasa. La final faina + praful de copt. Perele se taie felii. In tava pregatita cu hartie de copt se toarna aluatul (care curge). Se aseaza deasupra feliile de para. Cuptorul se incalzeste la 180 grade si se pune prajitura 15 min. In timp ce prajitura este la cuptor pregatim glazura. Intr-o tigaie se pune laptele sau apa si untul la topit. Cand s-a topit se adauga zaharul si se fierbe cateva minute amestecand continuu pina apar "bubite" la suprafata. Se adauga apoi migdalele felii si se mai dau 3-4 clocote pina se ingroasa putin. Se scoate tava din cuptor si se intinde glazura peste aluatul care s-a intarit deja. Se intinde foarte usor cu lingura. Se mai pune 25-30 min la copt. Se incearca cu scobitoarea.

Servire
Rece se taie patrate.

Durata
55 min

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Savarina De Gris
Prajituri Tosca
Prajitura Cu Caise Si Migdale
Fursecuri Din Albusuri
Prajitura Cu Cartofi
Prajitura Cu Nuca Si Pesmet
Prajitura Rapida Cu Zmeura
Prajitura-spuma
Prajitura De Castane
Alune Cu Ciocolata
Elmi
Prajitura Cu Brinza Dulce (kaesekuchen)
Prajitura Cu Biscuiti
Strudel Cu Mere
Prajitura Crocanta Cu Mere
Prajitura Cu Biscuiti Si Nuci
Peynirli Kunefe
Dame Blanche
Prajituri Schwarzwald
Savarina
 

Top Retete Culinare