Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Prajitura Ileana

Ingrediente
100 g margarina, 200 g zahar si 5 linguri zahar, 5 oua, 350 g smantana, 2 linguri iaurt, coaja rasa de lamaie, 7 g bicarbonat de amoniu (1 pliculet), 280 g faina, 30 nuci, 400 g gem prune (sau orice altfel de gem acrisor)

Preparare
Margarina se freaca spuma cu zaharul. Se aleg galbenusele( albusurile se pun la frigider), si se adauga pe rand in margarina frecata. Se adauga smantana si se freaca 5 minute in continuu. Se adauga coaja de lamaie. Intr-o cescuta se amesteca bicarbonatul cu cele doua linguri de iaurt si se adauga repede peste compozitie si se omogenizeaza bine. La sfarsit se adauga faina cernuta si se amesteca bine. Aluatul se pune intr-o tava in care s-a asternut o foaie de copt, se intinde bine si se pune in cuptorul incins (de vreo 10 min.) la foc mediu pentru 30 minute. Intre timp se amesteca gemul cu nucile coapte la microunde si tocate. Se scoate blatul de la cuptor si se lasa pe aragaz (sau intr-un loc cald)5 min pana se prepara o bezea din cele 5 albusuri ramase si 5 linguri zahar. Peste blat se intinde gemul iar peste gem albusul si se da la cuptor incins bine pana se rumeneste un pic bezeaua. Se poate servi fie cand mai e calduta fie cand s-a racit deja.

Durata
1 h30 min

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Tarta Tartin Cu Banane Caramelizate
Cremsmit Cu Capsuni
Fursecuri Cu Nuci
Gerbeaud Cu Miere
Cartofi De Ciocolata
Savarina Olexiuc
Bounty
Prajitura Cu Mere "a La Dnul Cosma"
Muffins Cu Martipan
Placinta Cu Mere
Strudel Cu Mere
Tarta De Visine
Prajitura Cu Brinza Dulce (kaesekuchen)
Mere In Albus
Tarta Cu Orez Si Visine
Tarta Cu Bezea
Placintele Cu Mere
Tarta Cu Pere Si Smochine
Placinta Cu Branza
Prajitura De Ciocolata
 

Top Retete Culinare