Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Prajitura Ileana

Ingrediente
100 g margarina, 200 g zahar si 5 linguri zahar, 5 oua, 350 g smantana, 2 linguri iaurt, coaja rasa de lamaie, 7 g bicarbonat de amoniu (1 pliculet), 280 g faina, 30 nuci, 400 g gem prune (sau orice altfel de gem acrisor)

Preparare
Margarina se freaca spuma cu zaharul. Se aleg galbenusele( albusurile se pun la frigider), si se adauga pe rand in margarina frecata. Se adauga smantana si se freaca 5 minute in continuu. Se adauga coaja de lamaie. Intr-o cescuta se amesteca bicarbonatul cu cele doua linguri de iaurt si se adauga repede peste compozitie si se omogenizeaza bine. La sfarsit se adauga faina cernuta si se amesteca bine. Aluatul se pune intr-o tava in care s-a asternut o foaie de copt, se intinde bine si se pune in cuptorul incins (de vreo 10 min.) la foc mediu pentru 30 minute. Intre timp se amesteca gemul cu nucile coapte la microunde si tocate. Se scoate blatul de la cuptor si se lasa pe aragaz (sau intr-un loc cald)5 min pana se prepara o bezea din cele 5 albusuri ramase si 5 linguri zahar. Peste blat se intinde gemul iar peste gem albusul si se da la cuptor incins bine pana se rumeneste un pic bezeaua. Se poate servi fie cand mai e calduta fie cand s-a racit deja.

Durata
1 h30 min

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Negresa In Pijama
Prajitura Cu Mere Si Martipan
Madlene
Prajitura De Mere Cu Glazura
Delicatese Cu Cocos
Prajitura Mariana
Muffins-aperitiv
Trufe Cu Ciocolata Amaruie
Prajitura Cu Biscuiti, Lamaie Si Nuca
Papanasi Prajiti In Untura
Prajitura Marmorata Cu Fructe
Prajitura Cu Miere
Prajitura Cu Visine
Strudel Cu Visine
Rulada De Ciocolata
Prajitura Cu Cocos
Bomboane De Cafea Cu Nuci
Baclava
Prajitura Raphaelo
Triunghiuri Cu Mere
 

Top Retete Culinare