Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Choux A La Crème (gogosi Cu Crema)

Ingrediente
200g apa, 75g unt proaspat, 2 lingurite zahar, 125g faina, 3 oua, sare, grasime pentru forma, frisca Crema de vanilie:1/2 l lapte clocotit, ½ baton vanilie, 6 galbenusuri, 200g zahar, 60g faina, 1 lingurita unt

Preparare
Se pune la fiert apa cu untul, sarea si zaharul. Cind incepe sa fiarba se pune faina in ploaie, amestecind neincetat pina se observa ca aluatul se desprinde de pe cratita. Se da la o parte. Cind compozitia este calda, se adauga pe rind trei oua, amestecind mereu si se lasa apoi sa se raceasca. Se unge o tava de copt cu unt sau cu ulei si se pun cu lingurita gramajoare nu prea mari din compozitia rece (aceste gramajoare trebuie sa aiba forma de gogosi si sa fie puse in tava la distanta mare una de alta). Cind sint coapte se lasa sa se raceasca bine, apoi cu un cutit foarte ascutit, se taie capacele in asa fel, ca o parte sa ramina prinsa. Crema pregatita astfel: se pune laptele sa clocoteasca cu vanilia intr-o cratita, se acopera cu un capac si se lasa sa stea o ora. In acest timp se freaca galbenusurile cu zaharul si faina si se toarna apoi, putin cite putin, laptele incalzit din nou. Se pune la foc, amestecind mereu, pina cind incepe sa se ingroase. Se da la o parte, se adauga untul si se freaca pina cind crema incepe sa se raceasca. Se umplu gogosile cu aceasta crema de vanilie peste care se pune putina frisca.

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Napolitane Cu Foi "lica"
Cornulete Cu Parizer Si Telemea
Blanc-manger De Ciocolata
Prajitura Cu Visine Si Cirese
Galuste Cu Capsuni
Prajitura Cu Fanta
Tiramisu Original Italian
Savarina De Gris
Piersici
Ursuleti
Prajitura De Castane
Pricomigdale
Prajitura Hilda
Tarta Cu Mere Si Bezea
Prajitura Cu Biscuiti
Prajitura Diplomat
Plicuri Cu Visine
Rulada Cu Crema De Ness
Prajitura Cu Cirese Si Lamiie
Bomboane De Cafea Cu Nuci
 

Top Retete Culinare