Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Sarlota

Ingrediente
125 gr ciocolata, 4 oua, 50 gr unt, cam 40 bucati de piscot, 25 ml rom + 200 ml cafea tare, 30 gr zahar, o forma de sarlota

Preparare
Intr-o cratita se pune ciocolata in bucati cu unt si zahar, la topit pana devine ca o crema Se da deoparte si se adauga galbenusurile unul cate unul , amestecandu-se incet. Se bat albusurile spuma si se toarna incet peste crema,(cand ea este doar calduta) se amesteca usor. Intr-un castron (bol) se amesteca romul cu cafeaua , siropul este pentru a inmuia piscoturile. Se pune intr-o forma de sarlota un rand de piscoturi si unul de crema, pe peretii vasului se pun piscoturile cu partea dreapta spre peretii vasului.

Servire
Se pune la rece peste noapte in congelator, a doua zi se scoate si se pune in frigider, se scoate din forma cu o 1 h 30 inainte de a se manca

Durata
30 min

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Prajitura Cu Crema De Banane
Bohema
Covrigei Parfumati
Prajitura Kati
Minciunele
Prajitura Cu Mere Insiropata
Prajitura Cu Nuca Si Gem De Caise
Prajituri Delicioase "cuib De Viespe" Cu Scortisoara
Prajitura Anastacya (cu Fructe)
Prajitura Cu Lamiie
Prajitura Cu Branza Dulce Si Budinca
Prajitura Suedeza
Prajitura Transilvania Cu Mere
Prajitura Cu Marmelada De Caise
Prajitura Cu Mere Si Migdale
Prajitura Cu Nuca Si Crema Ganaj
Savarina De Gris
Eclere Cu Ciocolata Si Banane
Prajitura Cu Rahat Si Nuca
Cirese In Aluat
 

Top Retete Culinare