Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Sarlota

Ingrediente
125 gr ciocolata, 4 oua, 50 gr unt, cam 40 bucati de piscot, 25 ml rom + 200 ml cafea tare, 30 gr zahar, o forma de sarlota

Preparare
Intr-o cratita se pune ciocolata in bucati cu unt si zahar, la topit pana devine ca o crema Se da deoparte si se adauga galbenusurile unul cate unul , amestecandu-se incet. Se bat albusurile spuma si se toarna incet peste crema,(cand ea este doar calduta) se amesteca usor. Intr-un castron (bol) se amesteca romul cu cafeaua , siropul este pentru a inmuia piscoturile. Se pune intr-o forma de sarlota un rand de piscoturi si unul de crema, pe peretii vasului se pun piscoturile cu partea dreapta spre peretii vasului.

Servire
Se pune la rece peste noapte in congelator, a doua zi se scoate si se pune in frigider, se scoate din forma cu o 1 h 30 inainte de a se manca

Durata
30 min

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Fagure Tiganesc
Tarta Cu Bezea
Muffins Cu Martipan
Prajitura Cu Crema De Lapte
Prajitura Cu Rahat Si Nuca
Prajiturele Pentru Ceai
Papanasi Prajiti
Prajitura Nuca Cu Crema
Prajitura Cu Martipan Si Pere
Ciocolata De Casa
Prajitura Cu Stafide
Prajitura Cu Blat De Albus
Banane Mamdazi
Mandica
Tarta Cu Struguri
Prajitura Trandafir
Tiramisu
Rulada Cu Nuca De Cocos Si Cacao
Tarta Cu Dulceata De Visine
Tarta De Mere
 

Top Retete Culinare