Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Colomba De Paste

Ingrediente
700 g de faina, 100 ml lapte, 200 gr. unt, 150 gr. zahar. 6 galbenusuri, 150 gr. fructe glasate sau 100 gr. ciocolatã fondanta, 25 gr. drojdie de bere, 80 gr. migdale cojite, coaja rasa de la o lamiie, putina sare, zahar tos

Preparare
Se pregateste un aluat cu faina, drojdia farimitata in putina apa, galbenusurile si 100 gr. de unt moale, zaharul, coaja rasa de limiie, sarea si laptele caldut. Se lasa sa se dospeasca cam o jumatate de ora, apoi se mai framinta aluatul adaugind untul rimas, ciocolata sau fructele glasate. Se pune intr-o forma de porumbel si se mai lasa sa se dospeasca o jumatate de ora. Se unge cu un galbenus si se presara zaharul tos si migdalele. Se pune la cuptorul incins (190 °C) 20 de minute, apoi se acopera cu hirtie de cuptor si, in sfirsit, se mai coace 20-25 de minute.

Durata
3 h

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Prajitura Cu Dulceata De Visine
Ieftin Si Rapid
Semlar
Savarina Cu Lamiie Si Sirop De Rom
Prajitura Cu Cacao Si Visine
Papanasi Cu Mere
Patrate Cu Crema De Migdale
Brinzoaice
Portocale Glasate
Mere In Albus
Prajitura Cu Fructe (prune)
Negresa De Post
Nuga
Prajitura Cu Crema De Zahar Ars
Prajiturele Cu Nuci
Prajitura Cu Mere Si Martipan
Prajitura Cu Amoniac
Mascota
Prajitura Suedeza
Prajiturele Cu Castane
 

Top Retete Culinare