Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Prajitura Rulata

Ingrediente
250 g faina, 2 galbenusuri, 125 g unt, 1 lingura zahar pisat, vanilie, ¾ cescuta lapte, 15 g drojdie de bere, un virf cutit sare; Umplutura: ¼ pahar lapte, 200 g zahar, 200 g nuci, 1 paharel rom, vanilie

Preparare
Se amesteca drojdia cu ½ lingurita zahar, sare, laptele caldut si o lingura de faina. Se acopera si se lasa la loc caldut sa creasca. Cind maiaua a crescut, se adauga zaharul, untul caldut, galbenusurile, vanilia si faina, putin cite putin. Se framinta timp de 15 minute. Se pune din nou la loc sa creasca. In acest timp se prepara umplutura. Se pune la foc zaharul cu laptele si vanilia. Cind zaharul s-a topit si siropul incepe sa fiarba, se adauga nucile date prin masina. Dupa ce da citeva clocote, se ia de pe foc, se adauga un paharel de rom si se lasa sa se raceasca. Cind aluatul a crescut, se intinde cu vergeaua o foaie ceva mai subtire decit un creion. Se unge cu umplutura trei sferturi din suprafata foii intinse. Se ruleaza astfel, incit capatul neuns sa vina deasupra. Se pune in forma lunga, se acopera si se lasa la loc cald sa creasca. Cind s-a ridicat putin, se unge cu apa putin indulcita, se presara cu putin zahar tos si se da la cuptor. La inceput focul trebuie sa fie mic. Dupa ce a crescut, se da foc mai mare. Se taie rece, inainte de a servi, in felii de grosimea degetului.

Durata
1 h30 min

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Negresa De Post
Prajitura Cu Branza
Cornulete Cu Marmelada
Halva Turceasca
Corabioare
Fursecuri Simple, Cu Nuca
Prajitura De Martipan
Rulada Cu Capsuni
Branzoaica Cu Afine
Tarta Spumoasa Cu Coacaze
Cremsnit Rapid
Rulada Cu Frisca
Tiramisu Din Piscoturi "savoiardi Balocco"
Prajitura Cu Alune Si Zahar Vanilat
Prajitura Olguta
Bezele Cu Cafea
Gateu A L`anglais
Pricomigdale
Prajitura Cu Marmelada
Prajitura Cu Martipan Si Pere
 

Top Retete Culinare