Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Prajitura Rulata

Ingrediente
250 g faina, 2 galbenusuri, 125 g unt, 1 lingura zahar pisat, vanilie, ¾ cescuta lapte, 15 g drojdie de bere, un virf cutit sare; Umplutura: ¼ pahar lapte, 200 g zahar, 200 g nuci, 1 paharel rom, vanilie

Preparare
Se amesteca drojdia cu ½ lingurita zahar, sare, laptele caldut si o lingura de faina. Se acopera si se lasa la loc caldut sa creasca. Cind maiaua a crescut, se adauga zaharul, untul caldut, galbenusurile, vanilia si faina, putin cite putin. Se framinta timp de 15 minute. Se pune din nou la loc sa creasca. In acest timp se prepara umplutura. Se pune la foc zaharul cu laptele si vanilia. Cind zaharul s-a topit si siropul incepe sa fiarba, se adauga nucile date prin masina. Dupa ce da citeva clocote, se ia de pe foc, se adauga un paharel de rom si se lasa sa se raceasca. Cind aluatul a crescut, se intinde cu vergeaua o foaie ceva mai subtire decit un creion. Se unge cu umplutura trei sferturi din suprafata foii intinse. Se ruleaza astfel, incit capatul neuns sa vina deasupra. Se pune in forma lunga, se acopera si se lasa la loc cald sa creasca. Cind s-a ridicat putin, se unge cu apa putin indulcita, se presara cu putin zahar tos si se da la cuptor. La inceput focul trebuie sa fie mic. Dupa ce a crescut, se da foc mai mare. Se taie rece, inainte de a servi, in felii de grosimea degetului.

Durata
1 h30 min

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Rulada Cu Crema De Ness
Nussbrot
Prajitura Cu Crema De Lapte
Prajitura Kiki
Prajitura Cu Migdale Si Fructe Rosii
Pandispan
Tort Cu Mandarine Si Capsuni
Prajitura Foarte Simpla Cu Mere
Prajitura Rudy
Prajitura De Post
Prajitura Cu Mere "a La Dnul Cosma"
Cornulete Cu Smintina Si Rahat
Portocale Glasate
Cremsnitul Puturosului
Fursecuri Din Albusuri
Prajitura Olguta
Prajitura Caramel
Prajitura Cu Alune Si Zahar Vanilat
Cornulete Cu Bors
Prajitura De Biscuiti Cu Crema De Fructe
 

Top Retete Culinare