Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Ecler Miha

Ingrediente
Aluatul: 2 cani apa, 2 cani faina, 1 cana ulei, 1 varf cutit sare, 8 oua mici sau 7 mari. Crema: 1l lapte, o cana si jumatate de zahar, o cana si jumatate faina, patru oua, vanilie, un pachet margarine. Glazura: 2 pungi glazura de la Dr.Qetker

Preparare
Aluatul: apa uleiul si sarea se pun la clocotit, cand clocoteste se adauga faina apoi se ia de pe foc si se amesteca foarte bine cu telul. Cand s-a racit se adauga oale pe rand. (dupa fiecare ou se amesteca foarte pine abia cand sa incorporat tot se adauga si urmatorul ou.) Se unge o tava cu ulei, se fac bastonase, se da la foc iute. Dupa ce se coc se taie pe lateral pentru a avea pe unde introduce crema. Crema: Se pune laptele la fiert, separat se bate zaharul, oale, vanilia si faina. Cand laptele fierbe se adauga aceasta compozitie si amesteca cu telul (repede pentru a nu se forma cocoloase). Dupa ce s-a omogenizat se ia de pe foc se adauga margarina si apoi se da la rece. Glazura: eu o folosesc pe cea de la Dr.Qetker e foarte buna.

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Rulada Cu Nuca De Cocos Si Cacao
Tarte Cu Capsuni
Placinta Cu Visine (caise, Prune)
Prajitura Marmorata Cu Fructe
Prajitura Simpla Cu Piersici
Lokma
Portocale In Pijama
Delicioasa
Floricele De Porumb Cu Zahar Ars
Genoise
Pricomigdale Cu Ciocolata
Prajitura Ileana
Prajitura Cu Prune Si Alune
Strudel Special Cu Mere
Prajitura Simpla Cu Caise
Prajituri Rapide Pentru Ceai
Prajiturele "de Nisip"
Amandina De Cofetarie
Cornulete Cu Smintina Si Rahat
Choux A La Crème (gogosi Cu Crema)
 

Top Retete Culinare