Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Ecler Miha

Ingrediente
Aluatul: 2 cani apa, 2 cani faina, 1 cana ulei, 1 varf cutit sare, 8 oua mici sau 7 mari. Crema: 1l lapte, o cana si jumatate de zahar, o cana si jumatate faina, patru oua, vanilie, un pachet margarine. Glazura: 2 pungi glazura de la Dr.Qetker

Preparare
Aluatul: apa uleiul si sarea se pun la clocotit, cand clocoteste se adauga faina apoi se ia de pe foc si se amesteca foarte bine cu telul. Cand s-a racit se adauga oale pe rand. (dupa fiecare ou se amesteca foarte pine abia cand sa incorporat tot se adauga si urmatorul ou.) Se unge o tava cu ulei, se fac bastonase, se da la foc iute. Dupa ce se coc se taie pe lateral pentru a avea pe unde introduce crema. Crema: Se pune laptele la fiert, separat se bate zaharul, oale, vanilia si faina. Cand laptele fierbe se adauga aceasta compozitie si amesteca cu telul (repede pentru a nu se forma cocoloase). Dupa ce s-a omogenizat se ia de pe foc se adauga margarina si apoi se da la rece. Glazura: eu o folosesc pe cea de la Dr.Qetker e foarte buna.

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Prajitura Greta Garbo
Genoise
Ecleruri
Cartofi
Prajitura Rapida Cu Zmeura
Prajitura Cu Dulceata De Visine
Patratele Cu Crema Si Nuca De Cocos
Biscuiti Cu Crema Ness
Portocale In Pijama
Rulada Cu Cacao Fara Faina
Covrigei Parfumati
Prajitura Cu Portocala
Prajitura Suedeza
Prajitura Mirela
Prajitura Cu Piersici Si Bezea
Ciocolata De Casa
Tarta Cu Mere In Aluat De Foi
Bulgari De Zapada
Placinta Cu Branza Dulce Si Stafide
Tarte Cu Struguri
 

Top Retete Culinare