Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Minciunele

Ingrediente
2 1/2 pahare de faina, 3 galbenusuri, 1 lingura zahar, 2 linguri coniac sau rom, 1 lingura smintina, 1/4 lingurita sare, 1/2 pahar lapte, 1/4 kg grasime pentru prajit

Preparare
Se amesteca lapte, smintina, galbenusuri, zahar pudra si sare, se adauga coniac sau rom si turnind treptat faina, se framinta cu mina un aluat putin mai moale decit cel de taitei. In loc de lapte si smintina se pot pune 2 linguri unt. Se intinde o foaie subtire ca pentru taitei, se taie fisii late de 4 cm si lungi de 10-12 cm, in forma de romburi. Pe fiecare bucatica, la mijloc, se face o taietura in lung, de 4 cm. Se trece prin aceasta deschizatura un colt al fiecarei bucati si se trage formind o funda. Aluatul se mai poate taia in forma de rozete. Se fac cerculete de diferite marimi cu o forma crestata pe margini, se pun unele peste altele si se apasa la mijloc cu degetul. Aluatul astfel pregatit se prajeste in grasime incinsa. Minciunelele prajite se scot cu furculita din grasime, se pun pe o sita sau pe o hirtie, se pudreaza cu zahar vanilat sau aromat cu coaja rasa de lamiie.

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Muffins-aperitiv
Pupi
Rulada Cu Banane
Lacrima De Elefant
Negresa De Post
Prajituri Delicioase "cuib De Viespe" Cu Scortisoara
Tarte Cu Capsuni
Nuga
Strudel Cu Mere Foarte Simplu
Bomboane De Cafea Cu Nuci
Desert Din Dovleac
Strudel Cu Mere Aromat
Prajitura De Castane
Mere In Rochite Galbene
Strudel Cu Nuci
Lokma
Bulgari De Zapada
Prajiturele Pentru Ceai
Eclere Cu Ciocolata Si Banane
Prajitura Din Piscoturi De Sampanie Si Diferite Dulceturi
 

Top Retete Culinare