Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Minciunele

Ingrediente
2 1/2 pahare de faina, 3 galbenusuri, 1 lingura zahar, 2 linguri coniac sau rom, 1 lingura smintina, 1/4 lingurita sare, 1/2 pahar lapte, 1/4 kg grasime pentru prajit

Preparare
Se amesteca lapte, smintina, galbenusuri, zahar pudra si sare, se adauga coniac sau rom si turnind treptat faina, se framinta cu mina un aluat putin mai moale decit cel de taitei. In loc de lapte si smintina se pot pune 2 linguri unt. Se intinde o foaie subtire ca pentru taitei, se taie fisii late de 4 cm si lungi de 10-12 cm, in forma de romburi. Pe fiecare bucatica, la mijloc, se face o taietura in lung, de 4 cm. Se trece prin aceasta deschizatura un colt al fiecarei bucati si se trage formind o funda. Aluatul se mai poate taia in forma de rozete. Se fac cerculete de diferite marimi cu o forma crestata pe margini, se pun unele peste altele si se apasa la mijloc cu degetul. Aluatul astfel pregatit se prajeste in grasime incinsa. Minciunelele prajite se scot cu furculita din grasime, se pun pe o sita sau pe o hirtie, se pudreaza cu zahar vanilat sau aromat cu coaja rasa de lamiie.

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Pricomigdale
Muffins Cu Martipan
Strudel Cu Visine
Felii De Portocale In Aluat
Prajitura Cu Struguri
Tarta Cu Prune Si Scortisoara
Nussbrot
Papanasi Cu Gris Si Smintina
Prajiturele Cu Alune
Negresa De Post
Prajitura Inteligenta
Chec Pufos
Placinta Cu Mere Cu Doua Tipuri De Aluat
Rulada Cu Crema De Ness
Prajitura Kety
Ecler Miha
Mere Coapte Cu Miere Si Piersici
Prajitura Cu Smintina Si Blat Crocant
Ciocolata Alb-negru
Prajitura Fina Fara Faina
 

Top Retete Culinare