Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Minciunele

Ingrediente
2 1/2 pahare de faina, 3 galbenusuri, 1 lingura zahar, 2 linguri coniac sau rom, 1 lingura smintina, 1/4 lingurita sare, 1/2 pahar lapte, 1/4 kg grasime pentru prajit

Preparare
Se amesteca lapte, smintina, galbenusuri, zahar pudra si sare, se adauga coniac sau rom si turnind treptat faina, se framinta cu mina un aluat putin mai moale decit cel de taitei. In loc de lapte si smintina se pot pune 2 linguri unt. Se intinde o foaie subtire ca pentru taitei, se taie fisii late de 4 cm si lungi de 10-12 cm, in forma de romburi. Pe fiecare bucatica, la mijloc, se face o taietura in lung, de 4 cm. Se trece prin aceasta deschizatura un colt al fiecarei bucati si se trage formind o funda. Aluatul se mai poate taia in forma de rozete. Se fac cerculete de diferite marimi cu o forma crestata pe margini, se pun unele peste altele si se apasa la mijloc cu degetul. Aluatul astfel pregatit se prajeste in grasime incinsa. Minciunelele prajite se scot cu furculita din grasime, se pun pe o sita sau pe o hirtie, se pudreaza cu zahar vanilat sau aromat cu coaja rasa de lamiie.

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Prajitura Cu Fanta
Prajitura Bucuresti
Prajituri Cu Mandarine
Prajitura Cu Stafide
Rafaello
Prajitura Mariana
Savarina Cu Lamiie Si Sirop De Rom
Rulada Cu Marmelada
Baclava Cu Lamiie
Prajitura Cu Vanilie
Cornete Cu Frisca
Negresa Simpla
Prajitura Cu Banane Daniela
Prajitura Olguta
Prajitura Furnicuta
Prajitura Cu Brinza Si Budinca De Vanilie
Sarailie
Prajitura Kati
Caise
Prajitura Cu Smintina Si Blat Crocant
 

Top Retete Culinare