Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Minciunele

Ingrediente
2 1/2 pahare de faina, 3 galbenusuri, 1 lingura zahar, 2 linguri coniac sau rom, 1 lingura smintina, 1/4 lingurita sare, 1/2 pahar lapte, 1/4 kg grasime pentru prajit

Preparare
Se amesteca lapte, smintina, galbenusuri, zahar pudra si sare, se adauga coniac sau rom si turnind treptat faina, se framinta cu mina un aluat putin mai moale decit cel de taitei. In loc de lapte si smintina se pot pune 2 linguri unt. Se intinde o foaie subtire ca pentru taitei, se taie fisii late de 4 cm si lungi de 10-12 cm, in forma de romburi. Pe fiecare bucatica, la mijloc, se face o taietura in lung, de 4 cm. Se trece prin aceasta deschizatura un colt al fiecarei bucati si se trage formind o funda. Aluatul se mai poate taia in forma de rozete. Se fac cerculete de diferite marimi cu o forma crestata pe margini, se pun unele peste altele si se apasa la mijloc cu degetul. Aluatul astfel pregatit se prajeste in grasime incinsa. Minciunelele prajite se scot cu furculita din grasime, se pun pe o sita sau pe o hirtie, se pudreaza cu zahar vanilat sau aromat cu coaja rasa de lamiie.

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Portocale Glasate
Prajitura Olguta
Mozartkugeln
Tarta Dubla Cu Visine Si Caise
Patrate Cu Crema De Migdale
Rulada Cu Capsuni
Prajitura Cu Ciocolata
Ciocolata Alb-negru
Prajitura Cu Dulceata De Visine
Prajitura Din Brinza De Vaca Si Nuci
Placinta Cu Visine (caise, Prune)
Prajitura Cu Mere Si Biscuiti
Salam De Biscuiti
Mere Prajite In Aluat
Rulada Cu Marmelada (sau Dulceata)
Rulada Cu Foi Si Crema De Ciocolata
Prajitura Cu Crema De Nuci
Valurile Dunarii
Papanasi Moldovenesti
Cornuri
 

Top Retete Culinare