Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Minciunele

Ingrediente
2 1/2 pahare de faina, 3 galbenusuri, 1 lingura zahar, 2 linguri coniac sau rom, 1 lingura smintina, 1/4 lingurita sare, 1/2 pahar lapte, 1/4 kg grasime pentru prajit

Preparare
Se amesteca lapte, smintina, galbenusuri, zahar pudra si sare, se adauga coniac sau rom si turnind treptat faina, se framinta cu mina un aluat putin mai moale decit cel de taitei. In loc de lapte si smintina se pot pune 2 linguri unt. Se intinde o foaie subtire ca pentru taitei, se taie fisii late de 4 cm si lungi de 10-12 cm, in forma de romburi. Pe fiecare bucatica, la mijloc, se face o taietura in lung, de 4 cm. Se trece prin aceasta deschizatura un colt al fiecarei bucati si se trage formind o funda. Aluatul se mai poate taia in forma de rozete. Se fac cerculete de diferite marimi cu o forma crestata pe margini, se pun unele peste altele si se apasa la mijloc cu degetul. Aluatul astfel pregatit se prajeste in grasime incinsa. Minciunelele prajite se scot cu furculita din grasime, se pun pe o sita sau pe o hirtie, se pudreaza cu zahar vanilat sau aromat cu coaja rasa de lamiie.

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Tiramisu Cu Brinza Mascarpone
Patrate Cu Crema De Migdale
Corn Cu Nuca Si Scortisoara
Prajitura Americana Cu Ciocolata
Papanasi Din Mere Cu Drojdie
Savarina Suedeza
Prajitura Cu Prune Si Alune
Bezele Cu Cafea
Rulouri Cu Marmelada
Prajitura In Trei Culori
Placinta Cu Mere
Cremsmit Cu Capsuni
Sarlota
Prajitura Cu Mere Si Scortisoara
Prajitura Cu Mere Rase
Covrigei Parfumati
Rulada Cu Marmelada
Susan
Placinta Cu Mere Cu Doua Tipuri De Aluat
Prajituri Cu Ciocolata Si Fistic
 

Top Retete Culinare