Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Savarina Cu Pesmet

Ingrediente
6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri pesmet, o lingura rasa faina. Pentru sirop: 1 pahar apa, 1 pahar zahar, vanilie, rom; o lingurita jeleu de caise, 200 gr frisca

Preparare
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se afce o crema spumoasa, se adauga pesmetul fin cernut, apoi faina si albusurile batute spuma. Se pune la copt in forma speciala de savarina, bine unsa cu unt. Separat, se face un sirop dintr-un pahar de apa si unul de zahar., in care se pune si vanilia. Dupa ce se ia de pe foc, se pune si romul si se acopera. Cand savarina e coapta, se asaza pe farfurie, se inteapa cu o scobitoare si se insiropeaza cu siropul pregatit. Treptat se toarna tot siropul. Cand s-a racit, se unge cu jeleu, iar de jur imprejur se garniseste cu un colac de frisca.

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Tarta De Visine
Rulada Cu Frisca
Covrigei Parfumati
Prajitura Olguta
Prajitura Cu Spuma De Zmeura
Tarta De Mere
Prajitura Speciala Cu Stafide
Prajitura Marmorata Cu Fructe
Prajitura Ileana
Portocale In Halat
Senatori
Bounty
Baclava Cu Sirop De Rom
Patrate Cu Brinza De Vaca
Savarina Olexiuc
Prajitura Fina Cu Mac
Prajitura Cu Gris Si Scortisoara
Prajitura Cu Blat Din Albusuri
Prajitura Cu Biscuiti, Lamaie Si Nuca
Prajitura Cu Mere "a La Dnul Cosma"
 

Top Retete Culinare