Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Savarina Cu Pesmet

Ingrediente
6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri pesmet, o lingura rasa faina. Pentru sirop: 1 pahar apa, 1 pahar zahar, vanilie, rom; o lingurita jeleu de caise, 200 gr frisca

Preparare
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se afce o crema spumoasa, se adauga pesmetul fin cernut, apoi faina si albusurile batute spuma. Se pune la copt in forma speciala de savarina, bine unsa cu unt. Separat, se face un sirop dintr-un pahar de apa si unul de zahar., in care se pune si vanilia. Dupa ce se ia de pe foc, se pune si romul si se acopera. Cand savarina e coapta, se asaza pe farfurie, se inteapa cu o scobitoare si se insiropeaza cu siropul pregatit. Treptat se toarna tot siropul. Cand s-a racit, se unge cu jeleu, iar de jur imprejur se garniseste cu un colac de frisca.

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Bavarois De Vanilie
Prajitura Cu Mere Si Migdale
Blanc-manger De Ciocolata
Prajitura Cu Caise
Desert Din Mere Crude
Muffins-aperitiv
Sarlota
Prajiturele Cu Castane
Delicii Cu Nuca
Papanasi Cu Gris Si Smintina
Bocelute Cu Brinza
Prajitura Trandafir
Rulada Cu Cocos
Rulada Cu Marmelada (sau Dulceata)
Prajitura Cu Mere "a La Dnul Cosma"
Salam De Biscuiti
Baclava Cu Sirop De Rom
Tarta De Piersici
Prajitura Angelica
Prajitura Cu Smintina
 

Top Retete Culinare