Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Savarina Cu Pesmet

Ingrediente
6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri pesmet, o lingura rasa faina. Pentru sirop: 1 pahar apa, 1 pahar zahar, vanilie, rom; o lingurita jeleu de caise, 200 gr frisca

Preparare
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se afce o crema spumoasa, se adauga pesmetul fin cernut, apoi faina si albusurile batute spuma. Se pune la copt in forma speciala de savarina, bine unsa cu unt. Separat, se face un sirop dintr-un pahar de apa si unul de zahar., in care se pune si vanilia. Dupa ce se ia de pe foc, se pune si romul si se acopera. Cand savarina e coapta, se asaza pe farfurie, se inteapa cu o scobitoare si se insiropeaza cu siropul pregatit. Treptat se toarna tot siropul. Cand s-a racit, se unge cu jeleu, iar de jur imprejur se garniseste cu un colac de frisca.

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Prajitura Durere
Semlar
Tarta Cu Mure
Tiramisu
Mingiute Cu Visine
Prajitura Cu Crema Caramel
Prajitura Cu Fanta Si Fructe
Desert Din Dovleac
Prajitura Cu Dulceata De Visine
Prajitura Crocanta Cu Mere
Rulada Cu Foi Si Crema De Ciocolata
Prajitura Cu Branza Pentru Cafea
Muffins Cu Portocale Si Ciocolata
Rafaello Cu Alune
Prajitura Musuroi
Rulouri Cu Marmelada
Strudel Cu Mere Aromat
Savarina De Gris
Rulada Cu Mac
Ciocolata
 

Top Retete Culinare