Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Dame Blanche

Ingrediente
Aluat: 3/4 cani unt, 1/2 cani migdale, taiate marunt, 3/4 cani zahar pudra, 2 oua, 2 cani faina, vanilie, rom, un strop de sare

Preparare
Intr-un bol se amesteca untul, migdalele, zaharul si ouale cu mixerul. Ouale se adauga pe rand, pana cand capata aspectul unei creme. Se adaugati vanilia, faina "in ploaie" si sarea. Nu se amesteca mai mult de 1 min pentru ca aluatul devine elastic. Se intinde o foaie, se acopera cu plastic si se da la frigider 30 min. Se incalzeste cuptorul si se pun pe o tava unsa cu unt si tapetata cu faina formele decupate, la 2 cm departare. Jumatate din forme vor avea mijlocul decupat (cu un paharel de tuica). Se coc 15-20 min, pana sunt aurii, dupa care se scot, iar cand sunt reci se ung cu gem cele negaurite, se lipesc cu perechile lor gaurite si se pudreaza cu zahar pudra sau vanilat.

Durata
45 min

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Prajitura Cu Mere Sferturi
Nussbrot
Tarta Cu Struguri
Bomboane Raffaello
Prajitura Cu Capsuni Si Iaurt
Prajitura Cu Piersici Si Glazura
Portocale In Pijama
Susan
Tiramisu Cu Fructe
Covrigei Parfumati
Tarta Cu Prune Uscate
Mingiute Cu Visine
Prajitura Cu Brinza De Vaci Si Capsuni
Portocale In Halat
Prajitura Cu Zmeura
Ischler
Cremsnitul Puturosului
Prajitura Usoara
Prajitura Nougat
Prajitura Zoe
 

Top Retete Culinare