Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Baclava Cu Lamiie

Ingrediente
1/2 kg nuci macinate, 1 pachet foi placinta, ulei, zahar, zahar vanilat, o lamiie

Preparare
Se unge tava de aragaz cu ulei. Se asaza prima foaie de placinta si se presara cu nuca macinata. Se asaza a doua foaie de placinta, se unge cu putin ulei si din nou se presara nuca macinata. Se pune urmatoarea foaie, se unge cu ulei si la fel se presara nuca si tot asa. Deasupra va ramine ultima foaie. Asa crude cum sint, se taie in patrate foile din tava si se pun la cuptor 25 minute. Intre timp, se prepara siropul astfel: se fierb intr-o oala 3 pahare de apa, 3 pahare de zahar si 2 plicuri zahar vanilat (2-3 clocote). Se stoarce apoi o lamiie, dupa ce s-a stins focul. Dupa cele 25 min. de copt baclavaua, se insiropeaza cu siropul. La inceput o sa sfirie, dar asa trebuie. Cu focul stins, se pune din nou in cuptor 15 min. ca sa intre siropul in ea.

Durata
40 min

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Cornulete Cu Marmelada
Prajitura Cu Piersici
Delicii Cu Nuca
Prajitura Cu Mere Rapida
Bezele Cu Cafea
Prajitura Cu Cirese Si Lamiie
Omleta Cu Dulceata
Tarte Cu Capsuni
Prajitura Cu Dulceata De Visine
Placinta Cu Visine (caise, Prune)
Chifle Dulci
Cornulete Cu Alune
Rulada Cu Ciocolata Si Piersici
Prajitura Cu Branza De Vaci Si Capsuni
Savarina
Tarta Cu Mere Si Bezea
Prajitura Cu Morcov
Pandispan
Semlar
Prajitura Kati
 

Top Retete Culinare