Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Portocale Glasate

Ingrediente
portocale mijlocii, 1/2 kg. zahar, 1 dl. 1/2 apa si 2 linguri de glucoza, ulei de migdale

Preparare
Se aleg portocale mijlocii, si care se curata usor de coaja. Se scoate si pielita alba, dar cu bagare de seama sa nu le rupem, si se desfac felii ce se aseaza in picioare, unele langa altele, pe o sita. Se lasa cateva minute intr-un loc aerisit sa se sbiceasca. Intre timp se fierbe un sirop din 1/2 kg. zahar, 1 dl. 1/2 apa si 2 linguri de glucoza ca si pentru glasura de zahar, dar mai legat, si anume: lasand sa cada cateva picaturi de sirop intr-o ceasca cu apa rece, aceasta se intareste, avand consistenta unei bomboane englezesti. Se tine la cald, pe marginea aragazului. Se ia cu mana cate o felie de portocala, se introduce in sirop, si imediat ce s-a imbracat in glasura, se scoate cu ajutorul unei furculite cu trei dinti, fara ca sa intepam felia de portocala (zeama ce-ar iesi din ea ar topi foarte repede glasura). Scotand felia, stergem usor furculita pe marginea cratitei, ca sa nu se ia sirop mai mult decat trebuie. Se procedeaza la fel cu toate feliile de portocala, ce se aseaza in picioare pe o placa de marmura unsa cu ulei de migdale. Cand sunt toate gata, si intarite, se pune fiecare in cate o forma mica de hartie.

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Cornulete Cu Parizer Si Telemea
Tarta Cu Bezea
Placinta Creata
Prajitura Cu Lamiie
Prajitura Simpla Cu Piersici
Prajitura Cu Fidea
Prajitura Cu Capsune Sau Fragi
Negresa De Post
Prajituri Cu Mandarine
Scoarta Cu Nuca
Prajitura Cu Dulceata
Mere In Albus
Prajitura Kati
Prajitura Crocanta Cu Mere
Cataif Cu Frisca
Gofrete
Prajitura Lia
Sarailie
Prajitura Cu Afine
Prajitura Neagra
 

Top Retete Culinare