Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Tiramisu Din Piscoturi "savoiardi Balocco"

Ingrediente
Piscoturi "Savoiardi Balocco" ; 225 g mascarpone (italian sau romanesc special pentru tiramisu), 225 g frisca Hulala, 5 galbenusuri, 1 albus ou batut spuma, 150 g zahar, 1 paharel lichior sau rom dupa gust, 1 plic zahar vanilat, 1 esenta rom, cacao ptr.

Preparare
Intr-un castron se freaca galbenusurile de ou cu zaharul pana la obtinerea unei compozitii spumoase, amestecand cu grija se adauga crema mascarpone, frisca batuta spuma, albusul deasemenea spuma si in fine lichiorul , esenta de rom si zaharul vanilat. Se amesteca pana la omogenizare. Intr-o tava se aseaza un strat crema de mai sus, un strat piscoturi insiropati pe ambele parti, un alt strat de crema , un alt strat piscoturi si se incheie cu un strat de crema dispusa uniform cu ajutorul unei spatule. Deasupra se pudreaza cu un strat de cacao data prin sita.

Servire
Se tine la frigider cel putin 3 ore inainte de servire. Tiramisu e si mai gustos daca este preparat cu o zi inainte de servire.

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Prajitura Din Mere Si Brinza De Vaca
Blute Cu Nuca De Cocos
Carti De Joc
Rusa Si Eleganta
Prajitura Cu Sirop De Fructe
Rulada Cu Marmelada Sau Dulceata
Prajitura Cu Nuca Si Pesmet
Prajitura Cu Visine, Caise Sau Prune
Prajitura Cu Ciocolata
Bohema
Placinta Cu Mere
Prajitura Cu Suc De Rosii
Prajitura Cu Nuca De Cocos
Prajitura Cu Fanta
Trufe
Branzoaica Cu Afine
Prajitura Cu Piersici Si Glazura
Prajitura Cu Frisca
Baclava Cu Sirop De Rom
Garoafe
 

Top Retete Culinare