Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Tiramisu Din Piscoturi "savoiardi Balocco"

Ingrediente
Piscoturi "Savoiardi Balocco" ; 225 g mascarpone (italian sau romanesc special pentru tiramisu), 225 g frisca Hulala, 5 galbenusuri, 1 albus ou batut spuma, 150 g zahar, 1 paharel lichior sau rom dupa gust, 1 plic zahar vanilat, 1 esenta rom, cacao ptr.

Preparare
Intr-un castron se freaca galbenusurile de ou cu zaharul pana la obtinerea unei compozitii spumoase, amestecand cu grija se adauga crema mascarpone, frisca batuta spuma, albusul deasemenea spuma si in fine lichiorul , esenta de rom si zaharul vanilat. Se amesteca pana la omogenizare. Intr-o tava se aseaza un strat crema de mai sus, un strat piscoturi insiropati pe ambele parti, un alt strat de crema , un alt strat piscoturi si se incheie cu un strat de crema dispusa uniform cu ajutorul unei spatule. Deasupra se pudreaza cu un strat de cacao data prin sita.

Servire
Se tine la frigider cel putin 3 ore inainte de servire. Tiramisu e si mai gustos daca este preparat cu o zi inainte de servire.

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Tort Cu Mandarine Si Capsuni
Chec De Portocale
Prajitura Crocanta Cu Mere
Prajitura Mirela
Peynirli Kunefe
Minciunele
Papanasi Fierti Muntenesti
Eclere Cu Ciocolata Si Banane
Prajitura Fina Cu Mac
Corn Cu Nuca Si Scortisoara
Ochi De Pisica
Tarta Cu Zmeura
Prajiturele "de Nisip"
Prajitura Ieftina Cu Cirese Sau Alte Fructe
Rulada Cu Fructe De Padure
Rulada Cu Marmelada Sau Dulceata
Prajitura Speciala Cu Stafide
Cornulete Cu Alune
Prajitura Cu Lapte Si Arome
Prajitura Americana Cu Ciocolata
 

Top Retete Culinare