Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Lokma

Ingrediente
1 kg zahar, 600 ml apa, o lingurita suc de lamiie, 2 lingurite drojdie uscata, o lingurita zahar, 60 ml apa, 250 gr faina (2 cani si 1/4), un ou, 1/3 lingurita sare, 100 gr ulei

Preparare
Se prepara un sirop din zahar si apa si se lasa deoparte. Se dizolva drojdia si o lingurita de zahar intr-un castronel cu apa calduta. Se adauga 1/4 cana de faina si se amesteca pina se omogenizeaza bine. Se acopera vasul si se lasa 20 de minute. Se adauga restul de faina, oul si sarea. Se amesteca bine 7-8 minute pina se formeaza un aluat lipicios nu foarte gros. Se lasa la caldura pentru 30 de minute. Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se tine o lingurita in ulei, dupa care, cu ea se ia din aluat. Se repeta operatia, punindu-se cit mai multe lingurite cu aluat in tigaie, care se intorc rapid pe partea cealalta. Se coc pina devin aurii. Se scot in siropul rece si se lasa pina absorb siropul. Se scot pe un platou si se servesc.

Durata
1 h30 min

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Cremsnit Rapid
Prajitura Cu Nuci, Ciocolata Si Biscuiti
Prajitura Mirela
Prajitura Din Brinza De Vaca Si Nuci
Placinta Cu Mere, De Post
Nuci Umplute
Ciocolata Alba
Prajitura Cu Nuca Si Pesmet
Prajitura Cu Mere Si Martipan
Prajitura Cu Mere Si Smintina
Prajitura Cu Nuca
Prajitura De Ciocolata
Gateu A L`anglais
Madelaine
Prajitura Cu Blat Din Albusuri
Prajitura Cu Dulceata Si Crema Nes
Prajitura Cu Albus
Prajitura Cu Iaurt
Vieneza
Tarta Dubla Cu Visine Si Caise
 

Top Retete Culinare