Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Prajitura Metru

Ingrediente
Crema: 7-8 lingurite zeamil (sau amidon alimentar), 200 ml lapte, 250 gr. unt, 250 gr. zahar pudra, ness, vanilie, zeama de lamiie; checurile: 4 galbenusuri, 260 gr. zahar, 10 linguri apa fierbinte, 7 linguri ulei, 1 praf de copt, 260 gr. faina, 2 lingur

Preparare
Crema: Din lapte si amidon se face o compozitie care se lasa apoi sa se raceasca. Untul si zaharul pudra se freaca bine, dupa care se incorporeaza cu grija amidonul. Crema obtinuta se imparte in doua. Una se amesteca cu 2-3 linguri de ness, cealalta se amesteca cu putina vanilie si zeama de lamiie. Checurile: Cele 4 galbenusuri se freaca cu zaharul apoi se adauga treptat lingurile cu apa fierbinte, uleiul, praful de copt, faina si, la sfirsit, albusurile batute spuma tare. Se imparte compozitia in doua parti egale, una se amesteca cu cacao, cealalta ramine galbena. Se toarna in tavile de chec unse si tapetate cu faina. Cind s-au copt, se scot din cuptor, se lasa 5 minute sa se raceasca, dupa care se taie felii. Asa calde se vor unge cu cremele deja facute: o felie de chec maro, crema de lamiie, o felie de chec galben, crema de ness, etc. Glazura: Toate ingredientele de la glazura se pun pe foc, apoi se toarna peste checurile umplute. Glazura se poate face mai usor din ciocolata menaj, topita in putin lapte. Foarte important: prajitura se va taia pe diagonala.

Durata
1 h50 min

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Coltunasi Cu Magiun
Tarta Cu Caise Si Smantana
Cremsnitul Puturosului
Alune Cu Ciocolata
Rulada Cu Cocos
Tiramisu Cu Ananas
Prajitura De Post
Rafaelo
Pirogi
Albinita
Cartofi De Biscuiti
Prajitura "desteapta"
Lokma
Bomboane Raffaello
Prajitura Rapida De Foi "lica"
Prajitura Cu Marmelada Si Albus
Nuci Umplute
Desert Din Mere Crude
Prajitura Suedeza
Savarina Olexiuc
 

Top Retete Culinare