Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Savarina Suedeza

Ingrediente
150 g zahar pudra, 5 oua, 150 g unt, 250 g faina, 200 g stafide, 2 linguri coniac, 1 lingura coaja de portocale zaharate, sare, nucsoara, 150 g frisca. Siropul :250 g zahar, ½ litru apa, 1 paharel de rom

Preparare
Se freaca untul spuma. Se adauga zharul, galbenusurile, sarea, nucsoara, coniacul, coaja de portocala taiata marunt, faina, albusurile spuma si stafidele. Se unge un cerc de torta cu fundul mobil. Se toarna compozitia si se coace 50-60 minute la foc potrivit. Savarina coapta se scoate pe o farfurie si cind este usor racita se insiropeaza cu siropul bine leget, amestecat fierbinte su rom si turnat cu lingura peste savarina.

Servire
Se serveste rece cu frisca

Durata
1 h30 min

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Chec De Portocale
Ciocolata
Prajitura Cu Scortisoara
Prajitura Cu Branza De Vaci Si Capsuni
Corabioare
Papanasi Din Mere Cu Drojdie
Prajitura Cu Branza Pentru Cafea
Prajitura Cu Struguri
Prajitura Cu Gem
Tarta De Ciocolata
Valurile Dunarii
Prajitura Cu Dulceata
Prajitura Zeilor
Sarailie
Prajitura Simpla Cu Piersici
Prajitura Ieftina Cu Cirese Sau Alte Fructe
Prajitura Cu Brinza De Vaci Si Capsuni
Prajitura Cu Mere Si Biscuiti
Prajitura Cu Zmeura
Prajitura Cu Gratii
 

Top Retete Culinare