Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Savarina Suedeza

Ingrediente
150 g zahar pudra, 5 oua, 150 g unt, 250 g faina, 200 g stafide, 2 linguri coniac, 1 lingura coaja de portocale zaharate, sare, nucsoara, 150 g frisca. Siropul :250 g zahar, ½ litru apa, 1 paharel de rom

Preparare
Se freaca untul spuma. Se adauga zharul, galbenusurile, sarea, nucsoara, coniacul, coaja de portocala taiata marunt, faina, albusurile spuma si stafidele. Se unge un cerc de torta cu fundul mobil. Se toarna compozitia si se coace 50-60 minute la foc potrivit. Savarina coapta se scoate pe o farfurie si cind este usor racita se insiropeaza cu siropul bine leget, amestecat fierbinte su rom si turnat cu lingura peste savarina.

Servire
Se serveste rece cu frisca

Durata
1 h30 min

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Ciocolata Alb-negru
Prajitura Cu Piersici
Ciocolata De Casa Cu Alune Si Stafide
Prajitura Berlineza
Mascota
Prajitura Rodica
Prajitura Alba
Trufe Cu Ciocolata Amaruie
Ochi De Pisica
Regina Maria
Trufe
Prajitura "alba Ca Zapada"
Cremsnit
Prajitura Greta Garbo
Ochi De Monstrulet
Prajitura Simpla Cu Caise
Prajitura Delicioasa Cu Nuci
Prajitura Cu Rahat Si Nuca
Mere Prajite In Aluat
Tarte Cu Struguri
 

Top Retete Culinare