Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Savarina Suedeza

Ingrediente
150 g zahar pudra, 5 oua, 150 g unt, 250 g faina, 200 g stafide, 2 linguri coniac, 1 lingura coaja de portocale zaharate, sare, nucsoara, 150 g frisca. Siropul :250 g zahar, ½ litru apa, 1 paharel de rom

Preparare
Se freaca untul spuma. Se adauga zharul, galbenusurile, sarea, nucsoara, coniacul, coaja de portocala taiata marunt, faina, albusurile spuma si stafidele. Se unge un cerc de torta cu fundul mobil. Se toarna compozitia si se coace 50-60 minute la foc potrivit. Savarina coapta se scoate pe o farfurie si cind este usor racita se insiropeaza cu siropul bine leget, amestecat fierbinte su rom si turnat cu lingura peste savarina.

Servire
Se serveste rece cu frisca

Durata
1 h30 min

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Triunghiuri Cu Marmelada
Tarta De Visine
Prajitura Kati
Trufe
Prajitura Cu Fructe Si Bezea
Cirese In Aluat
Prajitura Amandina
Prajitura Cu Mere Si Migdale
Tarta Frageda Cu Prune Glazurate
Prajitura Cu Rahat Si Nuca
Galuste Cu Prune
Prajitura Metru
Painea Episcopului
Prajitura Usoara
Prajitura Cu Morcov
Tiramisu Cu Fructe
Salam De Biscuiti
Prajitura Cu Dulceata
Prajitura Cu Malai Si Drojdie
Tarta Cu Ciocolata Si Menta
 

Top Retete Culinare