Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Savarina Suedeza

Ingrediente
150 g zahar pudra, 5 oua, 150 g unt, 250 g faina, 200 g stafide, 2 linguri coniac, 1 lingura coaja de portocale zaharate, sare, nucsoara, 150 g frisca. Siropul :250 g zahar, ½ litru apa, 1 paharel de rom

Preparare
Se freaca untul spuma. Se adauga zharul, galbenusurile, sarea, nucsoara, coniacul, coaja de portocala taiata marunt, faina, albusurile spuma si stafidele. Se unge un cerc de torta cu fundul mobil. Se toarna compozitia si se coace 50-60 minute la foc potrivit. Savarina coapta se scoate pe o farfurie si cind este usor racita se insiropeaza cu siropul bine leget, amestecat fierbinte su rom si turnat cu lingura peste savarina.

Servire
Se serveste rece cu frisca

Durata
1 h30 min

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Bezele Cu Ciocolata Si Alune
Cirese In Aluat
Prajitura Angelica
Placinta Cu Mere (daneza)
Cornete Cu Nuca
Tarta Cu Caise Si Smantana
Papanasi Cu Gris Si Smintina
Prajitura Bucuresti
Prajitura Cu Migdale Si Fructe Rosii
Prajitura Ziua Si Noaptea De Post
Cornulete Cu Smintina Si Rahat
Pirogi
Mingiute Cu Visine
Prajitura Cu Zmeura
Placintele Cu Brinza
Tarta Cu Pere
Cremes Nemtesc
Cremsmit Cu Capsuni
Negresa Simpla
Covrigei Parfumati
 

Top Retete Culinare