Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Savarina Suedeza

Ingrediente
150 g zahar pudra, 5 oua, 150 g unt, 250 g faina, 200 g stafide, 2 linguri coniac, 1 lingura coaja de portocale zaharate, sare, nucsoara, 150 g frisca. Siropul :250 g zahar, ½ litru apa, 1 paharel de rom

Preparare
Se freaca untul spuma. Se adauga zharul, galbenusurile, sarea, nucsoara, coniacul, coaja de portocala taiata marunt, faina, albusurile spuma si stafidele. Se unge un cerc de torta cu fundul mobil. Se toarna compozitia si se coace 50-60 minute la foc potrivit. Savarina coapta se scoate pe o farfurie si cind este usor racita se insiropeaza cu siropul bine leget, amestecat fierbinte su rom si turnat cu lingura peste savarina.

Servire
Se serveste rece cu frisca

Durata
1 h30 min

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Corabioare
Placinta Cu Poalele In Brau
Tarta Cu Struguri
Prajitura Cu Visine Si Cirese
Tarte Cu Ananas
Crepes Cu Ciocolata Si Banane
Papanasi Fierti Muntenesti
Caise
Felii De Portocale In Aluat
Rulada Cu Crema De Ciocolata
Prajitura Cu Stafide
Prajitura Cu Fructe Si Brinza De Vaci
Pricomigdale
Prajiturele Cu Nuci
Sarlota De Ciocolata
Prajitura Cu Alune Si Ciocolata
Melcisori Cu Mere
Prajitura Cu Marmelada
Carti De Joc
Prajitura Cu Iaurt
 

Top Retete Culinare