Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Fructe Uscate In Foetaj

Ingrediente
Pentrut aluat: 200g faina, 3 galbenuse, 100 ml apa, 150 g unt. Umplutura: 300 g fructe uscate-caise, smochine, stafide-50 g, pesmet, un galbenus, zahar pudra, ceai de tei

Preparare
Fructele uscate se pun la inmuiat in ceai vreo 2 ore apoi se scurg si se taie bucati mici. Prepararea aluatului: faina se amesteca cu apa, galbenusele si putina sare. Se intinde o foaie pe care se repartizeaza untul, se aduna la mijloc cele 4 colturi ale foii si se lasa 10 min la odihnit, la rece. Apoi intinde din nou aluatul si pliaza-l in 3. Se repeta de 2 ori operatia la interval de 10 min. Se intinde aluatul, se presara pesmetul, fructele si se ruleaza sub forma de salam. Se unge cu galbenus si se coace la foc mic.

Servire
Se pudreaza cu zahar si se taie felii.

Durata
1 h40 min

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Prajitura Cu Miere Si Smantana
Nuci Umplute
Savarina Cu Portocala
Tarta Cu Ciocolata Si Menta
Portocale In Halat
Prajitura Berlineza
Prajitura Cu Branza Si Migdale
Prajitura Cu Rom
Halva Turceasca
Prajitura Cu Brinza Dulce (kaesekuchen)
Galuste Cu Prune
Prajituri Delicioase "cuib De Viespe" Cu Scortisoara
Prajituri Tosca
Prajitura Cu Mere Aromata
Tarta Cu Prune Uscate
Mere Coapte Cu Miere Si Piersici
Cartofi
Bulgari De Zapada
Prajitura Cu Branza Pentru Cafea
Mere Pe Canapea
 

Top Retete Culinare