Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Fructe Uscate In Foetaj

Ingrediente
Pentrut aluat: 200g faina, 3 galbenuse, 100 ml apa, 150 g unt. Umplutura: 300 g fructe uscate-caise, smochine, stafide-50 g, pesmet, un galbenus, zahar pudra, ceai de tei

Preparare
Fructele uscate se pun la inmuiat in ceai vreo 2 ore apoi se scurg si se taie bucati mici. Prepararea aluatului: faina se amesteca cu apa, galbenusele si putina sare. Se intinde o foaie pe care se repartizeaza untul, se aduna la mijloc cele 4 colturi ale foii si se lasa 10 min la odihnit, la rece. Apoi intinde din nou aluatul si pliaza-l in 3. Se repeta de 2 ori operatia la interval de 10 min. Se intinde aluatul, se presara pesmetul, fructele si se ruleaza sub forma de salam. Se unge cu galbenus si se coace la foc mic.

Servire
Se pudreaza cu zahar si se taie felii.

Durata
1 h40 min

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Tarta Cu Lamiie
Tarta Cu Prune Si Scortisoara
Bounty
Prajitura Cu Marmelada Si Lamiie
Tarta Cu Zmeura
Prajitura Cu Alune Si Zahar Vanilat
Prajitura Anastacya (cu Fructe)
Albinita
Alcazar
Pasca Poloneza
Savarina Suedeza
Bomboane Rafaello
Cremsnit Cu Visine
Prajitura Cu Morcov
Rafaello (cu Nuca De Cocos Si Zahar Pudra)
Trufe Cu Ciocolata Amaruie
Cornulete (de Vanilie) Cu Nuci
Prajitura Cu Mere Si Smintina
Prajitura De Craciun
Cremsnitul Puturosului
 

Top Retete Culinare