Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Prajitura Bucuresti

Ingrediente
5 oua, 4 linguri nuca macinata, 400 g zahar, praf de copt, 3 linguri cacao, 170 g faina, 250 g unt, 200 g zahar pudra, 100 ml lapte, 1-2 linguri ness sau inka.

Preparare
Blatul: Se bat 4 albusuri cu 4 linguri apa, cand spumeaza se adauga 100g zahar. Separat se bat 4 galbenusuri cu 150 g zahar si 4 linguri apa calda puse pe rand din 5 in 5 minute. Se amesteca cu albusurile usor, cu 4 linguri de nuca macinata, praf de copt, o lingura cacao in 150 g faina. Se coace intr-o tava intinsa tapetata. Crema: 200 g unt cu 200 g zahar pudra se freaca pana devine ca o alifie. Separat se fierb pe foc mic, mestecand continuu, un ou intreg cu o lingura rasa de faina, 100g lapte, pana se ingroasa. Cand s-a racit crema fiarta se amesteca cu untul la care se adauga 1 – 2 linguri de ness sau Inka. Cu aceasta crema se umple blatul ,care a fost taiat in doua, astfel incat sa ramana si pentru a unge pe deasupra. Glazura: 150 g zahar amestecat cu 3 linguri apa, 2 linguri cacao si 50 g unt (margarina). Se toarna calduta peste prajitura.

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Prajitura Cu Brinza De Vaci Si Capsuni
Savarina De Gris
Rulada Cu Marmelada Sau Dulceata
Prajitura Cu Crema De Zahar Ars
Placinta Cu Mere
Tarte Cu Struguri
Prajitura Cu Albus
Patratele
Bocelute Cu Brinza
Tiramisu I
Pandispan
Prajitura Cu Nuca Si Gem De Caise
Rulada Cu Ciocolata Si Piersici
Rulada Cu Banane
Praline Cannelle
Prajitura Cu Nuca Si Pesmet
Cataif Cu Fulgi De Porum
Mere Coapte Cu Miere Si Piersici
Prajitura Cu Smintina
Bomboane Raffaello
 

Top Retete Culinare