Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Prajitura Bucuresti

Ingrediente
5 oua, 4 linguri nuca macinata, 400 g zahar, praf de copt, 3 linguri cacao, 170 g faina, 250 g unt, 200 g zahar pudra, 100 ml lapte, 1-2 linguri ness sau inka.

Preparare
Blatul: Se bat 4 albusuri cu 4 linguri apa, cand spumeaza se adauga 100g zahar. Separat se bat 4 galbenusuri cu 150 g zahar si 4 linguri apa calda puse pe rand din 5 in 5 minute. Se amesteca cu albusurile usor, cu 4 linguri de nuca macinata, praf de copt, o lingura cacao in 150 g faina. Se coace intr-o tava intinsa tapetata. Crema: 200 g unt cu 200 g zahar pudra se freaca pana devine ca o alifie. Separat se fierb pe foc mic, mestecand continuu, un ou intreg cu o lingura rasa de faina, 100g lapte, pana se ingroasa. Cand s-a racit crema fiarta se amesteca cu untul la care se adauga 1 – 2 linguri de ness sau Inka. Cu aceasta crema se umple blatul ,care a fost taiat in doua, astfel incat sa ramana si pentru a unge pe deasupra. Glazura: 150 g zahar amestecat cu 3 linguri apa, 2 linguri cacao si 50 g unt (margarina). Se toarna calduta peste prajitura.

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Placinta Cu Branza
Prajitura Zebra
Patrate Cu Crema De Migdale
Patratele
Prajituri Cu Ciocolata Si Fistic
Prajitura Simpla Cu Ciocolata
Prajitura Cu Mere Si Glazura De Brinza
Delicioasa
Piine De Albus
Prajitura Cu Piersici Si Bezea
Patratele Cu Crema Si Nuca De Cocos
Biscuiti Cu Crema Ness
Rulada Pufoasa Cu Gem De Portocale
Tarta Cu Zmeura
Vieneza
Prajitura Din Piscoturi De Sampanie Si Diferite Dulceturi
Prajitura-spuma
Prajitura "petre "
Minciunele
Prajitura Cu Alune Si Ciocolata
 

Top Retete Culinare