Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Eclere

Ingrediente
10 oua, 2 1/2 cani de faina, 0,5 l apa, 1 cana ulei, sare

Preparare
Se pun pe foc apa si uleiul. Cand fierbe se adauga faina amestecand pentru a nu se forma cocoloase. Dupa incorporarea completa a fainii se ia de pe foc compozitia. Se adauga oualele unul cate unul amestecand foarte bine dupa fiecare. Se pun in tava sub forma de bastonase. Cuptorul trebuie sa fie la foc iute initial si dupa ce cresc bastonasele se da la foc mic pana se rumenesc usor deasupra. Se scot de la cuptor si dupa ce s-au racit se taie pe laterala pentru a putea fi introdusa crema. Pe deasupra se poate pune ciocolata topita sau o crema facuta din: 4 linguri cacao, 10 linguri apa, 10 linguri zahar, un sfert de pachet de unt, ce se pun pe foc amestecand incontinuu pana capata o consistenta cremoasa. Dupa racire crema se intareste.

Durata
1 h30 min

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Prajitura Rulata
Bounty
Alcazar
Prajitura Cu Cirese Si Lamiie
Salam De Biscuiti
Prajitura De Post
Prajitura Cu Marmelada Si Lamiie
Sarlota Cu Prune
Prajitura Lia
Patrate Cu Crema De Migdale
Negresa De Post
Fagure Tiganesc
Prajitura Rapida De Foi "lica"
Prajitura-spuma
Garoafe
Prajitura "alba Ca Zapada"
Prajitura De Martipan
Placinta Cu Visine (caise, Prune)
Prajitura Cu Smintina Si Marmelada
Inimi De Ciocolata
 

Top Retete Culinare