Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Eclere

Ingrediente
10 oua, 2 1/2 cani de faina, 0,5 l apa, 1 cana ulei, sare

Preparare
Se pun pe foc apa si uleiul. Cand fierbe se adauga faina amestecand pentru a nu se forma cocoloase. Dupa incorporarea completa a fainii se ia de pe foc compozitia. Se adauga oualele unul cate unul amestecand foarte bine dupa fiecare. Se pun in tava sub forma de bastonase. Cuptorul trebuie sa fie la foc iute initial si dupa ce cresc bastonasele se da la foc mic pana se rumenesc usor deasupra. Se scot de la cuptor si dupa ce s-au racit se taie pe laterala pentru a putea fi introdusa crema. Pe deasupra se poate pune ciocolata topita sau o crema facuta din: 4 linguri cacao, 10 linguri apa, 10 linguri zahar, un sfert de pachet de unt, ce se pun pe foc amestecand incontinuu pana capata o consistenta cremoasa. Dupa racire crema se intareste.

Durata
1 h30 min

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Prajitura Cu Alune Si Ciocolata
Tarte Cu Capsuni
Prajitura Din Piscoturi De Sampanie Si Diferite Dulceturi
Profiterolles Cu Frisca
Prajitura De Post
Prajitura Durere
Prajitura De Castane
Prajitura Cu Brinza Si Budinca De Vanilie
Prajitura Raphaelo
Ursuleti
Blute Cu Nuca De Cocos
Prajitura Cu Portocale
Senatori
Prajitura Cu Nuca
Fagure Tiganesc
Napolitane Cu Foi "lica"
Prajitura Cu Nuci
Tarta Cu Dulceata De Visine
Tarta Cu Mure
Tarta Cu Pere
 

Top Retete Culinare