Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Eclere

Ingrediente
10 oua, 2 1/2 cani de faina, 0,5 l apa, 1 cana ulei, sare

Preparare
Se pun pe foc apa si uleiul. Cand fierbe se adauga faina amestecand pentru a nu se forma cocoloase. Dupa incorporarea completa a fainii se ia de pe foc compozitia. Se adauga oualele unul cate unul amestecand foarte bine dupa fiecare. Se pun in tava sub forma de bastonase. Cuptorul trebuie sa fie la foc iute initial si dupa ce cresc bastonasele se da la foc mic pana se rumenesc usor deasupra. Se scot de la cuptor si dupa ce s-au racit se taie pe laterala pentru a putea fi introdusa crema. Pe deasupra se poate pune ciocolata topita sau o crema facuta din: 4 linguri cacao, 10 linguri apa, 10 linguri zahar, un sfert de pachet de unt, ce se pun pe foc amestecand incontinuu pana capata o consistenta cremoasa. Dupa racire crema se intareste.

Durata
1 h30 min

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Omleta Cu Dulceata
Tarta Cu Zmeura
Tort Cu Mandarine Si Capsuni
Prajitura Cu Martipan Si Pere
Triunghiuri Cu Mere
Desert Din Mere Crude
Prajitura De Malai
Prajitura Rulata
Strudel Cu Mere Foarte Simplu
Prajitura Din Brinza De Vaca Si Nuci
Fagure Tiganesc
Negresa
Prajitura Cu Mere "a La Dnul Cosma"
Prajiturele Cu Castane
Cartofi De Ciocolata
Negresa Simpla
Prajitura Zeilor
Colomba De Paste
Prajitura Cu Capsuni Si Iaurt
Savarina Cu Pesmet
 

Top Retete Culinare