Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Profiterolles Cu Frisca

Ingrediente
100 gr. unt, sare, zahar, 275 gr. faina, 4 oua, frisca, 150 gr. ciocolata, glucoza

Preparare
Aluatul: Se fierbe intr-o cratita 2 1/2 decilitri de apa cu 100 gr. unt proaspat, un praf de sare, si o lingurita de zahar. Se cerne 125 gr. faina pe o hartie. Cand apa cu untul incepe sa fiarba, se trage cratita deoparte, se toarna faina toata odata, si se amesteca repede cu o lingura de lemn. Cand pasta nu mai are nici un cocolos, se pune iar cratita pe foc, amestecind mereu, pana ce aluatul se desprinde de pe cratita. Se da atunci la o parte, se mai amesteca, si cand incepe sa se racoreasca (nu trebuie sa fie rece de tot), se adauga 4 oua puse pe rand si amestecate foarte bine cu aluatul. Daca se face prea moale, nu se mai pune ultimul ou. Pasta trebuie sa fie potrivit de moale, astfel ca sa curga din ligura, dar sa-si pastreze forma acolo unde cade. Se pun cu lingurita turtite foarte mici, cat un ban, pe tava neunsa. Se coc. Se lasa la racit.

Durata
3 h

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Prajitura Cu Nuca De Cocos Si Cola
Prajitura Rapida Cu Cirese
Prajitura Cu Scortisoara
Prajitura Zeilor
Prajitura Cu Crema Caramel
Harlekin
Prajitura Marmorata Cu Fructe
Prajitura Cu Capsune Sau Fragi
Prajitura De Craciun
Prajitura Speciala Cu Mac
Tarta Cu Zmeura
Rulada Pufoasa Cu Gem De Portocale
Bavarois De Vanilie
Tiramisu Cu Brinza Mascarpone
Prajitura Greta Garbo
Prajitura Glazurata
Prajitura Rapida Cu Zmeura
Papanasi Din Mere Cu Drojdie
Prajitura Hilda
Rulada Cu Miere Si Gris
 

Top Retete Culinare