Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Profiterolles Cu Frisca

Ingrediente
100 gr. unt, sare, zahar, 275 gr. faina, 4 oua, frisca, 150 gr. ciocolata, glucoza

Preparare
Aluatul: Se fierbe intr-o cratita 2 1/2 decilitri de apa cu 100 gr. unt proaspat, un praf de sare, si o lingurita de zahar. Se cerne 125 gr. faina pe o hartie. Cand apa cu untul incepe sa fiarba, se trage cratita deoparte, se toarna faina toata odata, si se amesteca repede cu o lingura de lemn. Cand pasta nu mai are nici un cocolos, se pune iar cratita pe foc, amestecind mereu, pana ce aluatul se desprinde de pe cratita. Se da atunci la o parte, se mai amesteca, si cand incepe sa se racoreasca (nu trebuie sa fie rece de tot), se adauga 4 oua puse pe rand si amestecate foarte bine cu aluatul. Daca se face prea moale, nu se mai pune ultimul ou. Pasta trebuie sa fie potrivit de moale, astfel ca sa curga din ligura, dar sa-si pastreze forma acolo unde cade. Se pun cu lingurita turtite foarte mici, cat un ban, pe tava neunsa. Se coc. Se lasa la racit.

Durata
3 h

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Prajitura Olguta
Prajitura Cu Stafide
Ciocolata De Casa Cu Alune Si Stafide
Langosi
Prajitura Cu Scortisoara
Tarte Cu Capsuni
Cartofi
Tarta De Piersici
Prajitura Cu Rahat Si Nuca
Betisoare Cu Nuci
Bombe De Ciocolata
Prajitura Cu Cirese Si Lamiie
Prajitura Crocanta Cu Mere
Ciocolata
Prajitura Cu Marmelada
Prajitura Cu Vanilie Si Lapte
Tiramisu I
Prajitura Cu Mere Si Glazura De Albus
Napolitane
Kazan Dibi
 

Top Retete Culinare