Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Profiterolles Cu Frisca

Ingrediente
100 gr. unt, sare, zahar, 275 gr. faina, 4 oua, frisca, 150 gr. ciocolata, glucoza

Preparare
Aluatul: Se fierbe intr-o cratita 2 1/2 decilitri de apa cu 100 gr. unt proaspat, un praf de sare, si o lingurita de zahar. Se cerne 125 gr. faina pe o hartie. Cand apa cu untul incepe sa fiarba, se trage cratita deoparte, se toarna faina toata odata, si se amesteca repede cu o lingura de lemn. Cand pasta nu mai are nici un cocolos, se pune iar cratita pe foc, amestecind mereu, pana ce aluatul se desprinde de pe cratita. Se da atunci la o parte, se mai amesteca, si cand incepe sa se racoreasca (nu trebuie sa fie rece de tot), se adauga 4 oua puse pe rand si amestecate foarte bine cu aluatul. Daca se face prea moale, nu se mai pune ultimul ou. Pasta trebuie sa fie potrivit de moale, astfel ca sa curga din ligura, dar sa-si pastreze forma acolo unde cade. Se pun cu lingurita turtite foarte mici, cat un ban, pe tava neunsa. Se coc. Se lasa la racit.

Durata
3 h

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Garoafe
Rulada Cu Nuca De Cocos Si Cacao
Tarta Cu Brinza Si Portocale
Cartofi De Biscuiti
Prajitura Cu Cacao Si Visine
Prajitura Cu Mere Rase
Prajitura Kety
Floricele De Porumb Cu Zahar Ars
Ischler
Muffins Cu Martipan
Prajitura Musuroi
Papanasi Moldovenesti
Vieneza
Cremsnit Cu Visine
Prajitura Cu Alune Si Ciocolata
Tarta Cu Prune
Ieftin Si Rapid
Trigoane De Miere Si Brinza De Vaci
Prajitura Cu Spuma De Zmeura
Prajitura Transilvania Cu Mere
 

Top Retete Culinare