Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Profiterolles Cu Frisca

Ingrediente
100 gr. unt, sare, zahar, 275 gr. faina, 4 oua, frisca, 150 gr. ciocolata, glucoza

Preparare
Aluatul: Se fierbe intr-o cratita 2 1/2 decilitri de apa cu 100 gr. unt proaspat, un praf de sare, si o lingurita de zahar. Se cerne 125 gr. faina pe o hartie. Cand apa cu untul incepe sa fiarba, se trage cratita deoparte, se toarna faina toata odata, si se amesteca repede cu o lingura de lemn. Cand pasta nu mai are nici un cocolos, se pune iar cratita pe foc, amestecind mereu, pana ce aluatul se desprinde de pe cratita. Se da atunci la o parte, se mai amesteca, si cand incepe sa se racoreasca (nu trebuie sa fie rece de tot), se adauga 4 oua puse pe rand si amestecate foarte bine cu aluatul. Daca se face prea moale, nu se mai pune ultimul ou. Pasta trebuie sa fie potrivit de moale, astfel ca sa curga din ligura, dar sa-si pastreze forma acolo unde cade. Se pun cu lingurita turtite foarte mici, cat un ban, pe tava neunsa. Se coc. Se lasa la racit.

Durata
3 h

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Prajitura Cu Malai Si Drojdie
Sarlota De Ciocolata
Prajitura Cu Fulgi De Orez
Savarina De Gris
Prajitura Berlineza
Prajitura De Ciocolata
Prajitura Cu Cocos
Pupi
Tarta Cu Mere In Aluat De Foi
Prajitura Necoapta Din Pireu De Castane Si Biscuiti
Prajitura Cu Ciocolata
Prajitura Cu Cartofi
Bomboane Rafaello
Papanasi Prajiti
Granola Cu Mere
Tiramisu Original Italian
Prajitura Cu Portocala
Bounty
Prajitura Cu Nuca De Cocos
Prajitura Mozaic
 

Top Retete Culinare