Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Profiterolles Cu Frisca

Ingrediente
100 gr. unt, sare, zahar, 275 gr. faina, 4 oua, frisca, 150 gr. ciocolata, glucoza

Preparare
Aluatul: Se fierbe intr-o cratita 2 1/2 decilitri de apa cu 100 gr. unt proaspat, un praf de sare, si o lingurita de zahar. Se cerne 125 gr. faina pe o hartie. Cand apa cu untul incepe sa fiarba, se trage cratita deoparte, se toarna faina toata odata, si se amesteca repede cu o lingura de lemn. Cand pasta nu mai are nici un cocolos, se pune iar cratita pe foc, amestecind mereu, pana ce aluatul se desprinde de pe cratita. Se da atunci la o parte, se mai amesteca, si cand incepe sa se racoreasca (nu trebuie sa fie rece de tot), se adauga 4 oua puse pe rand si amestecate foarte bine cu aluatul. Daca se face prea moale, nu se mai pune ultimul ou. Pasta trebuie sa fie potrivit de moale, astfel ca sa curga din ligura, dar sa-si pastreze forma acolo unde cade. Se pun cu lingurita turtite foarte mici, cat un ban, pe tava neunsa. Se coc. Se lasa la racit.

Durata
3 h

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Tarta De Mere
Turtite Cu Alune Si Curmale
Prajitura In Trei Culori
Tarte Cu Struguri
Prajitura Marmorata Cu Fructe
Placinta Cu Branza
Choux A La Crème (gogosi Cu Crema)
Sarailie
Prajitura Cu Crema
Prajitura Cu Nuca Si Gem De Caise
Dame Blanche
Triunghiuri Cu Marmelada
Cremsnit Rapid
Prajitura Cu Brinza De Vaci Si Capsuni
Scutecele Domnului
Vieneza
Prajitura Cu Frisca
Prajitura Cu Orez Si Fructe
Prajitura Cu Miere
Prajitura Cu Parfum De Vanilie
 

Top Retete Culinare