Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Profiterolles Cu Frisca

Ingrediente
100 gr. unt, sare, zahar, 275 gr. faina, 4 oua, frisca, 150 gr. ciocolata, glucoza

Preparare
Aluatul: Se fierbe intr-o cratita 2 1/2 decilitri de apa cu 100 gr. unt proaspat, un praf de sare, si o lingurita de zahar. Se cerne 125 gr. faina pe o hartie. Cand apa cu untul incepe sa fiarba, se trage cratita deoparte, se toarna faina toata odata, si se amesteca repede cu o lingura de lemn. Cand pasta nu mai are nici un cocolos, se pune iar cratita pe foc, amestecind mereu, pana ce aluatul se desprinde de pe cratita. Se da atunci la o parte, se mai amesteca, si cand incepe sa se racoreasca (nu trebuie sa fie rece de tot), se adauga 4 oua puse pe rand si amestecate foarte bine cu aluatul. Daca se face prea moale, nu se mai pune ultimul ou. Pasta trebuie sa fie potrivit de moale, astfel ca sa curga din ligura, dar sa-si pastreze forma acolo unde cade. Se pun cu lingurita turtite foarte mici, cat un ban, pe tava neunsa. Se coc. Se lasa la racit.

Durata
3 h

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Prajitura Cu Crema De Nuci
Prajitura Cu Mere Si Scortisoara
Prajitura Cu Marmelada Si Lamiie
Prajitura Cu Crant
Dame Blanche
Desert Din Dovleac
Baclava Cu Sirop De Rom
Cartofi
Prajitura Cu Nuci
Prajituri Cu Ciocolata Si Fistic
Prajitura Kati
Prajitura Lia
Praline Cannelle
Prajitura Cu Branza De Vaci Si Capsuni
Prajitura Cu Branza Dulce Si Budinca
Prajitura Din Piscoturi De Sampanie Si Diferite Dulceturi
Placinta Cu Branza De Burduf Si Marar
Cremsmit Cu Capsuni
Cornulete Cu Parizer Si Telemea
Prajitura Melania
 

Top Retete Culinare