Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Placinta Cu Branza

Ingrediente
Aluat: 280 g untura, 500 g faina, 2 galbenusuri, 30 g zahar, 100 g smantana, 2 linguri zeama de lamaie, 1 lingurita coaja rasa de lamaie, sare

Preparare
Se amesteca untura cu sarea, zeama de lamaie, galbenusurile, smantana, zaharul si coaja rasa de lamaie. Se incorporeaza faina framantand bine, dupa care se lasa la rece o ora. Aluatul se imparte in doua. Se intinde o parte la dimensiunile tavii. Aceasta foaie se coace pe jumatate in tava neunsa, apoi se pune umplutura si se acopera cu cea de a doua foaie. Se da la cuptor. La foc potrivit, pana devine aurie. Placinta se pudreaza calda cu zahar farin. Branza pentru umplutura se inveleste intr-o bucata de panza si se pune peste un strat de malai pana se absoarbe tot zerul in doua-trei ore. Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul si untul. Li se adauga vanilia, branza de vaci trecuta prin sita, stafidele si albusurile batute spuma.

Durata
2 h10 min

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Mandica
Sarailie
Ciocolata Alb-negru
Prajitura Cu Albus
Ciocolata De Casa Cu Alune Si Stafide
Triunghiuri Cu Marmelada
Muffins Cu Martipan
Tarta Cu Pere Si Smochine
Prajitura "zi Si Noapte"
Mere Prajite In Aluat
Tarta Cu Orez Si Visine
Placinta Cu Mere Cu Doua Tipuri De Aluat
Prajitura Speciala Cu Stafide
Prajitura Cu Caise Si Migdale
Tiramisu
Prajitura De Cartofi Cu Mere (dietetica)
Gerbeaud Cu Miere
Prajitura Rapida Cu Cirese
Prajitura Cu Mere Si Martipan
Fructe Uscate In Foetaj
 

Top Retete Culinare