Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Bohema

Ingrediente
Blat: 8 oua,10 linguri zahar, 2 linguri apa, 4 linguri nuci macinate, 10 linguri faina, 2 linguri cacao, 1 praf de copt Spuma:6 albusuri, 12 linguri zahar, 1 lingura otet Crema:6 galbenusuri,200 gr cafea expresso (foarte concentrata!), 12 linguri zahar,

Preparare
1. 8 galbenusuri se freaca cu 12 linguri zahar si se amesteca cu 200 ml cafea tare, se fierbe pe foc amestecind in continuu pina se ingroasa sa fie ca un "sosulet", (cam ca smintina lichida. Se pune la racit, acoperit cu folie de plastic. Racit complet, se amesteca cu 300 gr unt frecat spuma, (se adauga pe rind in unt !!! ) 2. Se bat 8 albusuri pina se intaresc, se adauga 10 linguri zahar tos, continuind sa se bata cu telul sau mixerul, se adauga pe rind: 2 linguri apa, 8 galbenusuri, apoi se adauga 10 linguri faina amestecate cu 4 linguri nuca si cu praful de copt, se amesteca usor. Se coace blatul in tava unsa si infainata cam 20 de minute. 2. In timp ce se coace blatul se pune la foc sa fiarba 500 gr apa cu 5 linguri de zahar sa iasa un sirop in care se adauga, dupa ce a fiert, si cins se ia de pe foc, niste Rom sau Vanilie (eu pun Rom!) 3. In timp ce se coace blatul se bat spuma cele 6 albusuri se adauga 12 linguri zahar, puse pe rind, si la sfirsit 2 lingura de otet. Dupa 20 de minute de copt, dupa ce e spuma de albusuri batute, se scoate rapid blatul din cuptor si se intinde spuma de pu deasupra, sa se acopere toate suprafata blatului in strat uniform. Se mai da cam pentru 18-20 de minute la cuptor, pina cind spuma de albus nu se mai lipeste de mina. 4. Se scoate blatul din cuptor si se desprinde usor cu spatula metalica de pe margini, si se goleste cu grija, numai pe marginile blatului, de jur imprejur, siropul fierbinte. Se lasa 1 ora sa se raceasca si insiropeze. 5. Racit si insiropat blatul se acopere cu o folie de aluminiu peste meringue (spuma de albus) se acopere cu o tava, se rastoarna pe o tava (spuma in jos), se acopere co o alta tava si se rastoarna a 2 oara pe alta tava, ca sa vina cu spuma in sus !!!!! Se ia folia de aluminiu si se arunca! 6. Peste meringue (spuma de albus) se intinde in strat uniform crema de cafea iar peste crema de cafea se pune frisca batuta spuma cu putin zahar. (ca sa se bata bine frisca trebuie sa fie FOARTE rece, la fel si castronul si batatoarele!) Peste frisca se rade ciocolata .

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Chec De Portocale
Sarlota De Ciocolata
Strudel Cu Visine
Savarina Cu Pesmet
Prajitura De Post
Prajitura De Migdale
Prajitura Delicioasa Cu Nuci
Baclava Cu Lamiie
Cremsnit Rapid
Prajitura Cu Capsuni Si Iaurt
Prajitura Cu Marmelada Si Lamiie
Prajitura Cu Iaurt
Mere In Rochite Galbene
Prajituri Cu Mandarine
Mere Coapte Cu Miere Si Piersici
Prajitura Cu Dulceata De Visine
Cornete Cu Nuca
Tarta Cu Prune Uscate
Prajitura Din Brinza De Vaca Si Nuci
Tarta Cu Prune Si Scortisoara
 

Top Retete Culinare