Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Prajitura "ambasador"

Ingrediente
Blat: 7 oua, 7 linguri zahar, 2 linguri faina, 7 linguri pesmet, 1 plic praf de copt, vanilie, frisca Crema: 1 litru lapte, 8 oua, 10 linguri zahar, 8 lingurite faina, 2 plicuri vanilie Sirop: 200 gr. zahar caramelizat, 1 litru ceai negru concentrat, 100

Preparare
Blatul: se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia. Se adauga albusurile batute spuma, faina, pesmetul si praful de copt. Se coace la foc mic aproximativ 40 min. Crema: 800 ml lapte se pun la fiert. Intr-un alt vas se amesteca bine galbenusurile cu zaharul, vanilia, faina si restul de lapte. Cind laptele fierbe, se adauga compozitia de lapte cu faina si ou, amestecindu-se mereu si se mai fierbe 2-3 minute. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza in crema, numai cind aceasta este complet racita. Blatul se aseaza intr-o tava cu margini mai inalte, se insiropeaza bine si apoi se intinde uniform crema. Peste crema se aseaza frisca intr-un strat gros de 1 cm. Prajitura se taie in patrate mari dupa ce a stat la frigider o jumatate de ora.

Durata
55 min

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Prajitura De Martipan
Prajitura Cu Prune Si Migdale
Prajitura Cu Blat De Albus
Lacrima De Elefant
Tarte Cu Capsuni
Prajitura Cu Afine
Tiramisu Original Italian
Brinzoaice
Prajitura Cu Miere De Albine
Tarta Cu Caise Si Smantana
Tarta Cu Ciocolata Si Menta
Rulada Cu Marmelada (sau Dulceata)
Prajitura Cu Umplutura De Ciocolata Si Nuci
Rulada Pufoasa Cu Gem De Portocale
Prajitura Cu Crema De Lamiie
Pandispan
Prajitura Rapida Cu Zmeura
Prajitura Cu Smintina Si Marmelada
Bezele Cu Ciocolata Si Alune
Amandina De Cofetarie
 

Top Retete Culinare