Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Prajitura "ambasador"

Ingrediente
Blat: 7 oua, 7 linguri zahar, 2 linguri faina, 7 linguri pesmet, 1 plic praf de copt, vanilie, frisca Crema: 1 litru lapte, 8 oua, 10 linguri zahar, 8 lingurite faina, 2 plicuri vanilie Sirop: 200 gr. zahar caramelizat, 1 litru ceai negru concentrat, 100

Preparare
Blatul: se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia. Se adauga albusurile batute spuma, faina, pesmetul si praful de copt. Se coace la foc mic aproximativ 40 min. Crema: 800 ml lapte se pun la fiert. Intr-un alt vas se amesteca bine galbenusurile cu zaharul, vanilia, faina si restul de lapte. Cind laptele fierbe, se adauga compozitia de lapte cu faina si ou, amestecindu-se mereu si se mai fierbe 2-3 minute. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza in crema, numai cind aceasta este complet racita. Blatul se aseaza intr-o tava cu margini mai inalte, se insiropeaza bine si apoi se intinde uniform crema. Peste crema se aseaza frisca intr-un strat gros de 1 cm. Prajitura se taie in patrate mari dupa ce a stat la frigider o jumatate de ora.

Durata
55 min

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Prajitura Cu Umplutura De Ciocolata Si Nuci
Cirese In Aluat
Prajitura Rapida
Prajitura Mosaic
Savarina Cu Pesmet
Prajitura Cu Blat De Albus
Placintele Cu Brinza
Prajitura Mirela
Placinta Ardeleneasca Cu Branza
Prajitura Anastacya (cu Fructe)
Prajitura Spornica
Tarta Cu Zmeura
Cremsmit Cu Capsuni
Tarta Cu Lamiie Verde
Rulada Iulia
Madelaine
Prajitura Cu Mere Si Bezea
Prajitura Delicioasa Cu Nuci
Papanasi Cu Gris Si Smintina
Prajitura Cu Sirop De Fructe
 

Top Retete Culinare