Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Placinta Cu Poalele In Brau

Ingrediente
1 kg faina, 15 gr. drogdie, 3-4 oua, sare, 2 linguri de unt, o lingura de ulei, lapte si apa (aceeasi cantitate), 200 g branza de vaca sau de oi, 2 oua, o jumatate lingura faina, sare, 1 ou batut pentru uns

Preparare
Pentru 1 kg de faina se moaie, intr-o cratita, 15 gr. de drojdie cu putina apa abia calduta. Se pune faina, bine cernuta, putin cate putin, amestecand, pana se face ca o smantana groasa. Se presara cu faina si se aseaza la un loc cald, ca sa creasca. Faina ce a ramas se pune intr-o cratita mare, se face loc la mijloc si se pun 3-4 oua batute cu putina sare, 2 linguri de unt topit si o lingura de ulei. Se adauga si plamadeala crescuta si se framanta bine de tot, pana ce aluatul se desprinde de pe maini si de pe cratita. La framantat se pune atata lapte sau apa, cat sa se faca aluatul potrivit de moale. Pentru umplutura, se framanta deoparte branza cu 2 oua, o jumatate de lingura de faina si sare cat trebuie. Se intind pe rand foi potrivit de groase, se taie patratele de vreo 15 cm. Se umplu cu branza, se intorc colturile spre mijloc, in forma de plic. Colturile plicului se mai aduc odata catre mijloc si se lipesc bine ca sa nu iasa branza. Se ung pe deasupra cu ou batut si se coc in tava la foc potrivit.

Servire
Se servesc calde

Durata
2 h

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Prajitura Transilvania Cu Mere
Prajitura Cu Fructe
Rulada Cu Crema De Ciocolata
Prajitura Metru
Muffins Cu Coniac
Ochi De Pisica
Negresa
Minciunele
Prajitura Cu Amoniac
Prajitura Cu Mere Rase
Muffins Cu Portocale Si Ciocolata
Prajitura Din Piscoturi De Sampanie Si Diferite Dulceturi
Cabana
Tiramisu Cu Crema Mascarpone
Fursecuri Simple, Cu Nuca
Placinta Cu Branza
Tiramisu Original
Mere Caramelizate
Prajitura Cu Vanilie Si Nuci
Galuste Cu Capsuni
 

Top Retete Culinare