Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Placinta Cu Poalele In Brau

Ingrediente
1 kg faina, 15 gr. drogdie, 3-4 oua, sare, 2 linguri de unt, o lingura de ulei, lapte si apa (aceeasi cantitate), 200 g branza de vaca sau de oi, 2 oua, o jumatate lingura faina, sare, 1 ou batut pentru uns

Preparare
Pentru 1 kg de faina se moaie, intr-o cratita, 15 gr. de drojdie cu putina apa abia calduta. Se pune faina, bine cernuta, putin cate putin, amestecand, pana se face ca o smantana groasa. Se presara cu faina si se aseaza la un loc cald, ca sa creasca. Faina ce a ramas se pune intr-o cratita mare, se face loc la mijloc si se pun 3-4 oua batute cu putina sare, 2 linguri de unt topit si o lingura de ulei. Se adauga si plamadeala crescuta si se framanta bine de tot, pana ce aluatul se desprinde de pe maini si de pe cratita. La framantat se pune atata lapte sau apa, cat sa se faca aluatul potrivit de moale. Pentru umplutura, se framanta deoparte branza cu 2 oua, o jumatate de lingura de faina si sare cat trebuie. Se intind pe rand foi potrivit de groase, se taie patratele de vreo 15 cm. Se umplu cu branza, se intorc colturile spre mijloc, in forma de plic. Colturile plicului se mai aduc odata catre mijloc si se lipesc bine ca sa nu iasa branza. Se ung pe deasupra cu ou batut si se coc in tava la foc potrivit.

Servire
Se servesc calde

Durata
2 h

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Galuste Cu Capsuni
Madlene
Prajitura Foarte Simpla Cu Mere
Prajitura Cu Nuci, Ciocolata Si Biscuiti
Tarta Cu Brinza Si Portocale
Placinta Cu Branza Dulce Si Stafide
German Pancake
Choux A La Crème (gogosi Cu Crema)
Tarta Exotica
Prajitura Durere
Trufe Cu Ciocolata
Tarte Cu Ananas
Colomba De Paste
Ecler Miha
Prajitura Cu Fulgi De Orez
Prajitura "alba Ca Zapada"
Cornete Cu Frisca Sau Crema
Prajiturele Cu Castane
Prajitura Diplomat
Prajitura Cu Rahat Si Nuca
 

Top Retete Culinare