Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Cornete Cu Frisca

Ingrediente
3 oua, 4 linguri zahar, 100 gr. gaina, 50 gr. migdale macinate, unt

Preparare
Se freaca 3 oua intregi cu greutatea lor de zahar, pana se fac ca o crema. Se adauga faina fina si migdalele macinate, si cernute. Se unge tava bine cu unt si se pun cu lingurita din compozitie, mici ronduri de 7-8 cm, diametru, netezindu-le cu dosul linguritei, ca sa fie cat muchia cutitului de subtiri. Se pun la copt, la foc mijlociu si pe masura ce se rumenesc, se scot cu cutitul de fierbinti si se intorc in forma de cornet. Se lucreaza repede, ca sa nu aiba timp sa se raceasca. Pe masura ce se fac cornetele, se introduc in cornete de tabla, in care se racesc, pastrandu-si forma. Dupa ce s-au racit se imbraca pe dinafara cu cuvertura de ciocolata (ciocolata topita la bain-marie si se poate subtia cu cateva picaturi de unt de cacao), iar inauntru se umple cu frisca batuta de zahar. Cornetele neumplute si neglasate se pot pastra si mai multe zile.

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Plicuri Cu Visine
Trufe Cu Ciocolata Amaruie
Placintele Cu Mere
Domino
Prajitura Cu Mere Insiropata
Tarta Cu Fructe
Prajitura Cu Crema De Cafea
Bomboane Raffaello
Prajitura Cu Mere Rase
Prajitura Cu Nuca Si Gem De Caise
Ciupercute
Placinta Cu Poalele In Brau
Prajiturele "de Nisip"
Prajitura Cu Fructe Si Bezea
Chifle Dulci
Papanasi Aromati
Patrate Cu Crema De Migdale
Cataif Cu Frisca
Dame Blanche
Tarta Cu Pere
 

Top Retete Culinare