Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Arlechin

Ingrediente
Alautul: 600 gr. faina, 250 gr. unt, 3 galbenusuri, 250 gr. zahar pudra, 1 lingura smintina, 1 plic praf de copt, 1 virf cutit sare; umplutura: 3 albusuri, 7 linguri gem de caise mai tare, 3 linguri zahar tos, coaja rasa si zeama de la 1/2 lamiie, zahar v

Preparare
Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne. Peste faina se pune untul taiat bucatele si se presara sarea. Se face o adincitura in faina, se pune zaharul, galbenusurile si smintina si se framinta bine. Coca rezultata se da la rece 30 de minute. Se imparte in patru parti egale, se intind patru foi dreptunghiulare si se coc pe rind pe dosul tavii, presarata in prelabil cu faina. Foile se coc in cuptor, la foc potrivit, 10-15 minute. In timp ce se racesc foile, albusurile se bat bine cu telul. Se adauga apoi zaharul, gemul si coaja de lamiie si se bat in continuare pina se obtine o spuma tare. Se ung trei foi cu aceasta umplutura si se suprapun. Ultima foaie se presara cu zahar vanilat sau se glaseaza cu serbet de cacao incalzit si amestecat cu putin unt. Dupa ce se intareste glazura, prajitura se paie patrate. Se poate pastra 4-5 zile.

Durata
2 h10 min

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Prajitura Cu Crema De Banane
Prajitura Glazurata
Prajitura Cu Malai Si Drojdie
Prajitura Cu Bezea
Prajitura Cu Mere Felii
Sarlota Cu Prune
Inimi De Ciocolata
Placinta Cu Mere
Deliciu Cu Nuci, Vanilie Si Dulceata
Prajitura Cu Dulceata Si Crema Nes
Pricomigdale
Kokosbullar / Graddbullar
Chec De Portocale
Coronite Cu Alune
Prajitura Cu Mere Si Glazura De Albus
Blute Cu Nuca De Cocos
German Pancake
Prajitura Cu Alune Si Ciocolata
Cremsmit Cu Capsuni
Prajitura Lia
 

Top Retete Culinare