Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Prajitura Cu Crema De Cafea

Ingrediente
150 g miere, 150 g zahar, 2 oua, 1 lingurita bicarbonat, ½ kg faina, 1 lingurita zeama de lamiie; Crema: 3 galbenusuri, 3 linguri faina, 200 g zahar, ¾ pahar cafea concentrata strecurata si racita, 400 g unt

Preparare
Se freaca mierea usor incalzita cu zaharul. Se adauga ouale, bicarbonatul amestecat cu zeama de lamiie si faina. Se framinta un aluat care se lasa 24 de ore sa creasca. Se imparte in cinci parti egale, din fiecare intinzindu-se cite o foaie subtire care se coace pe rind intr-o tava dreptunghiulara unsa cu putin ulei sau unt. Crema: se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga faina si cafeaua, se pune la foc amestecind neincetat pina cind compozitia incepe sa se ingroase. Se ia de la foc, se adauga untul si se freaca pina cind crema este aproape rece. Fiecare foaie se unge cu un strat de crema, se asaza una peste alta, se acopera cu un strat de crema si se taie in bucati patrate sau dreptunghiulare nu prea mari.

Durata
1 h30 min

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Prajitura Cu Rom
Mere Coapte
Prajitura Cu Cocos
Strudel Cu Visine
Scoarta Cu Nuca
Prajitura Rapida De Foi "lica"
Prajitura Cu Cirese Si Lamiie
Tarta De Ciocolata
Prajitura Cu Crema De Nuci
Prajitura Diplomat
Brinzoaice
Blute Cu Nuca De Cocos
Muffins Cu Smintina
Savarina Suedeza
Prajitura Olguta
Bocelute Cu Brinza
Tarta Cu Pere Si Migdale
Prajitura Cu Stafide
Prajitura Cu Miere Si Smantana
Prajitura Cu Scortisoara
 

Top Retete Culinare