Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Prajitura Cu Crema De Cafea

Ingrediente
150 g miere, 150 g zahar, 2 oua, 1 lingurita bicarbonat, ½ kg faina, 1 lingurita zeama de lamiie; Crema: 3 galbenusuri, 3 linguri faina, 200 g zahar, ¾ pahar cafea concentrata strecurata si racita, 400 g unt

Preparare
Se freaca mierea usor incalzita cu zaharul. Se adauga ouale, bicarbonatul amestecat cu zeama de lamiie si faina. Se framinta un aluat care se lasa 24 de ore sa creasca. Se imparte in cinci parti egale, din fiecare intinzindu-se cite o foaie subtire care se coace pe rind intr-o tava dreptunghiulara unsa cu putin ulei sau unt. Crema: se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga faina si cafeaua, se pune la foc amestecind neincetat pina cind compozitia incepe sa se ingroase. Se ia de la foc, se adauga untul si se freaca pina cind crema este aproape rece. Fiecare foaie se unge cu un strat de crema, se asaza una peste alta, se acopera cu un strat de crema si se taie in bucati patrate sau dreptunghiulare nu prea mari.

Durata
1 h30 min

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Prajitura Cu Fulgi De Orez
Rafaello Cu Alune
Prajitura Cu Mere Si Migdale
Rulada Fina Cu Ness
Ciocolata
Prajitura "alba Ca Zapada"
Prajitura Rapida De Foi "lica"
Prajitura Ieftina Cu Cirese Sau Alte Fructe
Prajitura Cu Mere Felii
Omleta Cu Dulceata
Felii De Portocale In Aluat
Betisoare Cu Nuci
Scoarta Cu Nuca
Prajitura Cu Marmelada Si Albus
Prajitura Din Piscoturi De Sampanie Si Diferite Dulceturi
Trufe Cu Ciocolata Amaruie
Triunghiuri Cu Marmelada
Prajitura Cu Sirop De Fructe
Cuburi De Lamiie
Prajitura Cu Bezea
 

Top Retete Culinare