Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Prajitura Cu Crema De Cafea

Ingrediente
150 g miere, 150 g zahar, 2 oua, 1 lingurita bicarbonat, ½ kg faina, 1 lingurita zeama de lamiie; Crema: 3 galbenusuri, 3 linguri faina, 200 g zahar, ¾ pahar cafea concentrata strecurata si racita, 400 g unt

Preparare
Se freaca mierea usor incalzita cu zaharul. Se adauga ouale, bicarbonatul amestecat cu zeama de lamiie si faina. Se framinta un aluat care se lasa 24 de ore sa creasca. Se imparte in cinci parti egale, din fiecare intinzindu-se cite o foaie subtire care se coace pe rind intr-o tava dreptunghiulara unsa cu putin ulei sau unt. Crema: se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga faina si cafeaua, se pune la foc amestecind neincetat pina cind compozitia incepe sa se ingroase. Se ia de la foc, se adauga untul si se freaca pina cind crema este aproape rece. Fiecare foaie se unge cu un strat de crema, se asaza una peste alta, se acopera cu un strat de crema si se taie in bucati patrate sau dreptunghiulare nu prea mari.

Durata
1 h30 min

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Susan
Prajitura Cu Cocos
Prajitura Cu Gem
Cataif Cu Fulgi De Porum
Prajitura De Post
Muffins Cu Nuci
Prajitura Greta Garbo
Prajitura Cu Miere De Albine
Prajitura Cu Parfum De Vanilie
Prajitura Cu Malai
Tarta Cu Ciocolata Si Menta
Fructe Uscate In Foetaj
Prajitura "giorgiana"
Tarta Dubla Cu Visine Si Caise
Papanasi Din Mere Cu Drojdie
Prajitura Cu Alune Si Cacao
Cuburi Cu Ciocolata
Tarta De Ciocolata
Prajitura Cu Smintina
Placinta Cu Branza De Burduf Si Marar
 

Top Retete Culinare