Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Deliciu Cu Nuci, Vanilie Si Dulceata

Ingrediente
150 gr. unt, 3 linguri zahar pudra, 4 oua, 250 gr. faina, coaja si zeama de la ½ lamiie, 1 praf vanilie, un virf de cutit bicarbonat, 150 gr. zahar, 150 gr. nuci pisate, 300 gr. marmelada sau dulceata scazuta

Preparare
Se freaca untul cu trei linguri zahar pudra, se adauga galbenusurile pe rind. Se amesteca bine, se pune zeama si coaja de lamiie rasa, bicarbonatul si vanilia si se framinta cu faina. Se intinde o foaie de grosimea degetului si se asaza in tava. Se da la cuptor la foc mic. Cind foaia a crescut si incepe sa prinda coaja, se scoate tava din cuptor si cit se poate de repede se intinde peste ea un strat de marmelada sau dulceata, peste care se toarna albusurile batute spuma celor 4 oua, amestecate cu 150 gr. zahar si cu nucile pisate. Se da din nou la cuptor ca sa se coaca. Cind este gata, se lasa sa se raceasca in tava, apoi se taie bucati patrate sau dreptunghiulare.

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Prajitura Cu Crema De Lapte
Bezele Cu Ciocolata Si Alune
Alba Ca Zapada
Rulada Cu Lamaie
Plicuri Cu Visine
Covrigei Parfumati
Prajitura Spornica
Prajitura Necoapta Din Pireu De Castane Si Biscuiti
Langosi
Alune Cu Ciocolata
Carti De Joc
Mere Caramelizate
Prajitura Marmorata Cu Fructe
Tarta Cu Mere
Prajitura Cu Mere Insiropata
Susan
Prajitura Cu Piersici Si Bezea
Pirogi
Tarta Cu Mure
German Pancake
 

Top Retete Culinare