Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Deliciu Cu Nuci, Vanilie Si Dulceata

Ingrediente
150 gr. unt, 3 linguri zahar pudra, 4 oua, 250 gr. faina, coaja si zeama de la ½ lamiie, 1 praf vanilie, un virf de cutit bicarbonat, 150 gr. zahar, 150 gr. nuci pisate, 300 gr. marmelada sau dulceata scazuta

Preparare
Se freaca untul cu trei linguri zahar pudra, se adauga galbenusurile pe rind. Se amesteca bine, se pune zeama si coaja de lamiie rasa, bicarbonatul si vanilia si se framinta cu faina. Se intinde o foaie de grosimea degetului si se asaza in tava. Se da la cuptor la foc mic. Cind foaia a crescut si incepe sa prinda coaja, se scoate tava din cuptor si cit se poate de repede se intinde peste ea un strat de marmelada sau dulceata, peste care se toarna albusurile batute spuma celor 4 oua, amestecate cu 150 gr. zahar si cu nucile pisate. Se da din nou la cuptor ca sa se coaca. Cind este gata, se lasa sa se raceasca in tava, apoi se taie bucati patrate sau dreptunghiulare.

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Prajitura Cu Martipan Si Pere
Pandispan
Savarina Cu Lamiie Si Sirop De Rom
Cornulete Cu Alune
Trigoane De Miere Si Brinza De Vaci
Prajitura Cu Prune Si Alune
Prajitura Cu Rahat Si Nuca
Placinta Cu Poalele In Brau
Prajitura Cu Nuci
Rulada Cu Nuca De Cocos
Prajitura Cu Branza Pentru Cafea
Prajitura Cu Scortisoara
Prajitura Cu Fructe Si Bezea
Scutecele Domnului
Prajitura Din Mere Si Brinza De Vaca
Painea Episcopului
Chec De Portocale
Choux A La Crème (gogosi Cu Crema)
Prajitura Spornica
Prajitura De Castane
 

Top Retete Culinare