Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Bavarois De Vanilie

Ingrediente
1/2 litru de lapte, 6 oua intregi, 200 gr. de zahar, un baton de vanilie, 6 foi de gelatina, o lingurita de fecula, 350 gr. de frisca batuta fara zahar, ulei de migdale

Preparare
Se pune intr-o cratita bine smaltuita 1/2 litru de lapte, 6 oua intregi, 200 gr. de zahar, un baton de vanilie, 6 foi de gelatina, spalate in apa rece si o lingurita de fecula. Se bat putin cu furculita, apoi se amesteca mereu cu lingura, pana incepe compozitia sa fiarba. Se tine pe foc potrivit, avand grija sa nu se taie. Se amesteca intr-una, iar cand crema incepe sa se tina de lingura, se da la o parte, se strecoara intr-un castron, si se mai vantura de cateva ori, ca sa nu prinda pielita deasupra. Cand s-a mai racorit, se amesteca usor cu 350 gr. de frisca batuta fara zahar. Se toarna compozitia intr-o forma de tabla, cu o gaura la mijloc, unsa cu ulei de migdale sau udata cu apa. Se da la gheata vreo 2 ore. Se rastoarna, si se umple golul din mijloc cu frisca batuta cu zahar vanilat. In compozitie se pot pune fructe zaharisite, taiate marunt, stropite cu rom si tinute astfel vreo jumatate de ora.

Durata
2 h

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Placinta Cu Poalele In Brau
Prajitura Cu Foi De Napolitana
Tarta Cu Prune
Regina Maria
Placinta Ardeleneasca Cu Branza
Prajitura Mariana
Placinta Cu Mere Si Nuci
Prajitura Cu Miere
Bezele Cu Lamaie
Prajitura Cu Pere Si Glazura
Prajitura Cu Marmelada De Caise
Prajitura Cu Cirese
Prajitura Cu Gem
Fursecuri Simple, Cu Nuca
Prajitura Delicioasa Cu Nuci
Prajitura Cu Crema De Vanilie
Prajitura Cu Marmelada
Cirese In Aluat
Placintele Cu Visine
Prajituri Schwarzwald
 

Top Retete Culinare