Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Bavarois De Vanilie

Ingrediente
1/2 litru de lapte, 6 oua intregi, 200 gr. de zahar, un baton de vanilie, 6 foi de gelatina, o lingurita de fecula, 350 gr. de frisca batuta fara zahar, ulei de migdale

Preparare
Se pune intr-o cratita bine smaltuita 1/2 litru de lapte, 6 oua intregi, 200 gr. de zahar, un baton de vanilie, 6 foi de gelatina, spalate in apa rece si o lingurita de fecula. Se bat putin cu furculita, apoi se amesteca mereu cu lingura, pana incepe compozitia sa fiarba. Se tine pe foc potrivit, avand grija sa nu se taie. Se amesteca intr-una, iar cand crema incepe sa se tina de lingura, se da la o parte, se strecoara intr-un castron, si se mai vantura de cateva ori, ca sa nu prinda pielita deasupra. Cand s-a mai racorit, se amesteca usor cu 350 gr. de frisca batuta fara zahar. Se toarna compozitia intr-o forma de tabla, cu o gaura la mijloc, unsa cu ulei de migdale sau udata cu apa. Se da la gheata vreo 2 ore. Se rastoarna, si se umple golul din mijloc cu frisca batuta cu zahar vanilat. In compozitie se pot pune fructe zaharisite, taiate marunt, stropite cu rom si tinute astfel vreo jumatate de ora.

Durata
2 h

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Madelaine
Prajituri Schwarzwald
Prajitura Cu Nuca De Cocos
Prajitura Ieftina Cu Cirese Sau Alte Fructe
Prajitura Cu Mere Si Cafea
Mandica
Muffins-aperitiv
Muffins Cu Cacao Si Brinza Philadelphia
Prajitura Furnicuta
Prajitura Cu Alune Si Cacao
Prajitura-spuma
Rulada Cu Crema De Ciocolata
Prajitura Cu Biscuiti Si Nuci
Rulada Cu Mac
Placintele Cu Brinza
Prajitura Cu Umplutura De Ciocolata Si Nuci
Prajitura "ambasador"
Prajitura Cu Malai Si Drojdie
Savarina Suedeza
Savarina Cu Portocala
 

Top Retete Culinare