Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Genoise

Ingrediente
4 oua, 125 gr. zahar, 125 gr. faina, o lingura de un liqueur, 60 gr. unt proaspat,

Preparare
Se unge din timp cu unt si se presara cu faina forma in care se coace prajitura, ca sa nu astepte compozitia, odata gata. Se bat 4 oua intregi, cu 125 gr. zahar intr-un castron incalzit mai inainte. Se bat bine, pe marginea aragazului. Se da apoi deoparte si se mai bate pana se raceste complet. Se adauga 125 gr. faina cernuta, o lingura de un liqueur ales dupa placere si se toarna cu incetul 60 gr. unt proaspat, muiat pe marginea aragazului (fara sa fie de tot topit). Indata ce totul e amestecat, se toarna compozitia in forma unsa si se coace cam trei sferturi de ora la foc potrivit. Cand e gata se rastoarna. Compozitia de genoise serveste la pregatirea prajiturilor mici, glasate cu diferite glasuri.

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Arlechin
Regina Maria
Tarta Cu Prune
Negresa
Prajitura "alba Ca Zapada"
Prajitura Cu Ness
Prajitura Cu Marmelada
Nuga De Zahar Ars
Prajitura Suedeza
Prajitura Cu Dulceata De Visine
Prajitura Din Piscoturi De Sampanie Si Diferite Dulceturi
Prajitura Cu Fructe Si Bezea
Cornete Cu Nuca
Bulgari De Zapada Cu Fructe
Gerbeaud Cu Miere
Negrute
Stelute Cu Scotisoara
Prajitura Greta Garbo
Cremsmit Cu Capsuni
Tarta Tartin Cu Banane Caramelizate
 

Top Retete Culinare