Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Genoise

Ingrediente
4 oua, 125 gr. zahar, 125 gr. faina, o lingura de un liqueur, 60 gr. unt proaspat,

Preparare
Se unge din timp cu unt si se presara cu faina forma in care se coace prajitura, ca sa nu astepte compozitia, odata gata. Se bat 4 oua intregi, cu 125 gr. zahar intr-un castron incalzit mai inainte. Se bat bine, pe marginea aragazului. Se da apoi deoparte si se mai bate pana se raceste complet. Se adauga 125 gr. faina cernuta, o lingura de un liqueur ales dupa placere si se toarna cu incetul 60 gr. unt proaspat, muiat pe marginea aragazului (fara sa fie de tot topit). Indata ce totul e amestecat, se toarna compozitia in forma unsa si se coace cam trei sferturi de ora la foc potrivit. Cand e gata se rastoarna. Compozitia de genoise serveste la pregatirea prajiturilor mici, glasate cu diferite glasuri.

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Amandina De Cofetarie
Prajitura Cu Vanilie Si Nuci
Prajitura Cu Parfum De Vanilie
Prajitura Emma
Chec Pufos
Baclava Turceasca
Prajiturele Cu Castane
Patratele
Cremsnit
Tarta Cu Pere
Prajitura De Castane
Profiterolles Cu Frisca
Prajiturele Vanilate
Prajitura Din Brinza De Vaca Si Nuci
Prajitura Cu Nuca Si Pesmet
Prajitura Metru
Tarta Cu Prune Si Scortisoara
Rafaello Cu Alune
Prajitura Cu Fructe (prune)
Mere In Albus
 

Top Retete Culinare