Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Tiramisu

Ingrediente
4 galbenusuri, 1/3 ceasca zahar pudra, 60 ml lapte, 250 gr. mascarpone (smintina groasa), 3 albusuri, 1 pachet piscoturi, 375 ml cafea tare rece, 1 lingura plina cacao

Preparare
Se freaca galbenusurile cu zaharul, intr-un vas rezistent la foc, pina se obtine o pasta. Se adauga laptele si se amesteca bine. Se pune vasul deasupra unei cratite cu apa care fierbe si se amesteca pina se ingroasa pasta. Se lasa sa se raceasca si se pune smintina. Se bat albusurile spuma si se adauga in preparat. Se inmoaie repede piscoturile in cafea (sa nu fie prea patrunse). Se aseaza piscoturile - un sfert din acestea - intr-o forma de chec, pe fundul careia s-a pus hirtie de pergament. Se toarna deasupra o parte din preparat, apoi piscoturile. Se repeta operatia in straturi. Se acopera vasul si se pune la frigider timp de 6 ore (sau toata noaptea). Se rastoarna prajitura pe platou, se pudreaza cu cacao si se serveste felii. Important: Expresso sau cafeaua la filtru dau un gust mai bun, dar pot fi inlocuite si cu ness tare. Se poate pune in cafea putin lichior, care ii va da un pic de aroma

Durata
7 h

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Prajitura Cu Mere Insiropata
Patrate Cu Crema De Migdale
Prajitura Cu Miere De Albine
Prajitura Metru
Prajiturele "de Nisip"
Tarta Cu Dulceata De Visine
Prajitura De Castane
Prajitura Cu Fulgi De Orez
Negresa
Napolitane Cu Foi "lica"
Prajitura Cu Vanilie Si Lapte
Prajituri Rapide Pentru Ceai
German Pancake
Prajitura Cu Miere
Prajitura Bucuresti
Cuburi De Lamiie
Pasca Poloneza
Prajitura Diplomat
Prajitura Mozaic
Prajitura Cu Mere Si Glazura De Brinza
 

Top Retete Culinare