Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Tiramisu

Ingrediente
4 galbenusuri, 1/3 ceasca zahar pudra, 60 ml lapte, 250 gr. mascarpone (smintina groasa), 3 albusuri, 1 pachet piscoturi, 375 ml cafea tare rece, 1 lingura plina cacao

Preparare
Se freaca galbenusurile cu zaharul, intr-un vas rezistent la foc, pina se obtine o pasta. Se adauga laptele si se amesteca bine. Se pune vasul deasupra unei cratite cu apa care fierbe si se amesteca pina se ingroasa pasta. Se lasa sa se raceasca si se pune smintina. Se bat albusurile spuma si se adauga in preparat. Se inmoaie repede piscoturile in cafea (sa nu fie prea patrunse). Se aseaza piscoturile - un sfert din acestea - intr-o forma de chec, pe fundul careia s-a pus hirtie de pergament. Se toarna deasupra o parte din preparat, apoi piscoturile. Se repeta operatia in straturi. Se acopera vasul si se pune la frigider timp de 6 ore (sau toata noaptea). Se rastoarna prajitura pe platou, se pudreaza cu cacao si se serveste felii. Important: Expresso sau cafeaua la filtru dau un gust mai bun, dar pot fi inlocuite si cu ness tare. Se poate pune in cafea putin lichior, care ii va da un pic de aroma

Durata
7 h

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Prajitura Mosaic
Prajitura Cu Crema
Rulada De Nuci Cu Marmelada
Prajituri Americane
Prajitura Cu Fructe Si Brinza De Vaci
Mere In Albus
Bocelute Cu Brinza
Tarta Cu Lamiie
Tarta Cu Ciocolata Si Menta
Placintele Cu Brinza
Coltunasi Cu Magiun
Prajitura Raphaelo
Prajitura Cu Cocos
Cornulete De Rahat
Tarta Cu Zmeura
Papanasi Din Mere Cu Drojdie
Prajitura Cu Blat De Albus
Alcazar
Betisoare Cu Nuci
Prajitura Cu Malai Si Drojdie
 

Top Retete Culinare