Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Tiramisu

Ingrediente
4 galbenusuri, 1/3 ceasca zahar pudra, 60 ml lapte, 250 gr. mascarpone (smintina groasa), 3 albusuri, 1 pachet piscoturi, 375 ml cafea tare rece, 1 lingura plina cacao

Preparare
Se freaca galbenusurile cu zaharul, intr-un vas rezistent la foc, pina se obtine o pasta. Se adauga laptele si se amesteca bine. Se pune vasul deasupra unei cratite cu apa care fierbe si se amesteca pina se ingroasa pasta. Se lasa sa se raceasca si se pune smintina. Se bat albusurile spuma si se adauga in preparat. Se inmoaie repede piscoturile in cafea (sa nu fie prea patrunse). Se aseaza piscoturile - un sfert din acestea - intr-o forma de chec, pe fundul careia s-a pus hirtie de pergament. Se toarna deasupra o parte din preparat, apoi piscoturile. Se repeta operatia in straturi. Se acopera vasul si se pune la frigider timp de 6 ore (sau toata noaptea). Se rastoarna prajitura pe platou, se pudreaza cu cacao si se serveste felii. Important: Expresso sau cafeaua la filtru dau un gust mai bun, dar pot fi inlocuite si cu ness tare. Se poate pune in cafea putin lichior, care ii va da un pic de aroma

Durata
7 h

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Inimi De Ciocolata
Banane Mamdazi
Savarina Olexiuc
Plicuri Cu Visine
Cataif
Prajitura Cu Nuca De Cocos Si Cola
Prajitura De Migdale
Prajitura Cu Piersici Si Bezea
Prajitura Cu Afine
Betisoare Cu Nuci
Mingiute Cu Visine
Placinta Cu Poalele In Brau
Prajitura Nougat
Bomboane De Cafea Cu Nuci
Tiramisu Original Italian
Prajitura Cu Dulceata Si Crema Nes
Tarta De Piersici
Prajitura Kety
Patratele
Sarailie
 

Top Retete Culinare