Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Tiramisu

Ingrediente
4 galbenusuri, 1/3 ceasca zahar pudra, 60 ml lapte, 250 gr. mascarpone (smintina groasa), 3 albusuri, 1 pachet piscoturi, 375 ml cafea tare rece, 1 lingura plina cacao

Preparare
Se freaca galbenusurile cu zaharul, intr-un vas rezistent la foc, pina se obtine o pasta. Se adauga laptele si se amesteca bine. Se pune vasul deasupra unei cratite cu apa care fierbe si se amesteca pina se ingroasa pasta. Se lasa sa se raceasca si se pune smintina. Se bat albusurile spuma si se adauga in preparat. Se inmoaie repede piscoturile in cafea (sa nu fie prea patrunse). Se aseaza piscoturile - un sfert din acestea - intr-o forma de chec, pe fundul careia s-a pus hirtie de pergament. Se toarna deasupra o parte din preparat, apoi piscoturile. Se repeta operatia in straturi. Se acopera vasul si se pune la frigider timp de 6 ore (sau toata noaptea). Se rastoarna prajitura pe platou, se pudreaza cu cacao si se serveste felii. Important: Expresso sau cafeaua la filtru dau un gust mai bun, dar pot fi inlocuite si cu ness tare. Se poate pune in cafea putin lichior, care ii va da un pic de aroma

Durata
7 h

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Rulada Cu Ciocolata Si Piersici
Baclava Turceasca
Prajitura Cu Umplutura De Ciocolata Si Nuci
Prajitura Cu Smintina Si Marmelada
Tiramisu
Placintele Cu Visine
Papanasi Prajiti In Untura
Fructe Uscate In Foetaj
Prajitura Cu Piersici
Prajituri Delicioase "cuib De Viespe" Cu Scortisoara
Elmi
Prajitura In Trei Culori
Tarta Cu Bezea
Prajitura Cu Vanilie
Prajitura Cu Mere Felii
Amandina De Cofetarie
Tiramisu Ii
Tarta Spumoasa Cu Coacaze
Rulada Cu Miere Si Gris
Lokma
 

Top Retete Culinare