Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Prajitura "alba Ca Zapada"

Ingrediente
Pentru crema: 1/2 lapte, 3 linguri faina, 1 pachet margarina (Unirea), 300 gr. zahar pudra, o lamiie mare. Pentru foi: 3 oua, 5 linguri zahar pudra (100 gr.), 5 linguri ulei, 2 linguri lapte, 1 lingurita amoniac nestins, un praf de sare, faina pentru o co

Preparare
Crema: 1/2 lapte si 3 linguri de faina se amesteca si se pun intr-un vas pe foc, amestecindu-se cu telul pina se obtinem o pasta care se desprinde de pe tel, dupa care se lasa la racit. In acest timp se freaca un pachet de margarina cu 300 gr. zahar pudra peste care se adauga pasta rece. Se rade o lamiie pe razatoarea cu ochiuri mici, se stoarce de zeama si se adauga coaja si zeama in pasta de mai sus.

Servire
A doua zi, se taie prajitura in patratele sau romburi si se serveste pe platou. Dupa preferinta, se pune cacao intr-una dintre foi (cea din mijloc).

Durata
50 min

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Trufe
Prajitura Cu Lamiie
Trigoane De Miere Si Brinza De Vaci
Prajitura Cu Crema De Banane
Rulada Cu Nuca De Cocos
Ursuleti
Tiramisu Cu Ananas
Napolitane Cu Foi "lica"
Ciocolata De Casa
Prajitura Ileana
Muffins Cu Coniac
Mandica
Prajitura Cu Fanta
Peynirli Kunefe
Prajitura Cu Crema Caramel
Ieftin Si Rapid
Omleta Cu Dulceata
Prajitura Cu Dulceata Si Crema Nes
Prajitura Cu Crema De Vanilie
Gateu A L`anglais
 

Top Retete Culinare