Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Prajitura "alba Ca Zapada"

Ingrediente
Pentru crema: 1/2 lapte, 3 linguri faina, 1 pachet margarina (Unirea), 300 gr. zahar pudra, o lamiie mare. Pentru foi: 3 oua, 5 linguri zahar pudra (100 gr.), 5 linguri ulei, 2 linguri lapte, 1 lingurita amoniac nestins, un praf de sare, faina pentru o co

Preparare
Crema: 1/2 lapte si 3 linguri de faina se amesteca si se pun intr-un vas pe foc, amestecindu-se cu telul pina se obtinem o pasta care se desprinde de pe tel, dupa care se lasa la racit. In acest timp se freaca un pachet de margarina cu 300 gr. zahar pudra peste care se adauga pasta rece. Se rade o lamiie pe razatoarea cu ochiuri mici, se stoarce de zeama si se adauga coaja si zeama in pasta de mai sus.

Servire
A doua zi, se taie prajitura in patratele sau romburi si se serveste pe platou. Dupa preferinta, se pune cacao intr-una dintre foi (cea din mijloc).

Durata
50 min

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Prajitura Cu Mere Si Bezea
Delicatese Cu Cocos
Prajitura Cu Stafide
Rusa Si Eleganta
Ciocolata De Casa
Ieftin Si Rapid
Prajitura Din Piscoturi De Sampanie Si Diferite Dulceturi
Prajitura Cu Dulceata De Visine
Negresa De Post
Prajitura Melania
Prajitura "desteapta"
Placintele Cu Brinza
Tarte Cu Struguri
Stelute Cu Scotisoara
Trufe Cu Ciocolata
Tarte Cu Ananas
Prajitura Ziua Si Noaptea De Post
Pupi
Prajitura Greta Garbo
Prajitura Cu Blat Din Albusuri
 

Top Retete Culinare