Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Savarina

Ingrediente
5 oua, 5 linguri zahar pisat, 5 linguri pesmet fin, coaja rasa de la o lamiie, zeama de la ½ lamiie, frisca. Siropul: 150 g zahar, 1 pahar apa, 1 lingura rom

Preparare
Se freaca zaharul cu galbenusurile pina se obtine o crema, se adauga apoi, amestecind, coaja de lamiie, zeama de lamiie si pesmetul, iar la urma albusurile batute spuma. Se pune compozitia in forma de savarina (forma coroana) si se coace la foc potrivit. Se scoate din forma si se insiropeaza fierbinte cu un sirop preparat din zahar, apa si rom. Dupa ce se raceste, se umple golul din mijloc cu frisca.

Durata
55 min

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Negrute
Papanasi Prajiti In Untura
Ischler
Rulada Pufoasa Cu Gem De Portocale
Prajitura Ileana
Negresa De Post
Prajitura Din Mere Si Brinza De Vaca
Lokma
Prajitura Cu Branza
Covrigei Parfumati
Trigoane De Miere Si Brinza De Vaci
Tiramisu
Alcazar
Rulada Cu Miere Si Gris
Prajitura Mirinda
Prajitura Cu Vanilie Si Lapte
Prajitura "alba Ca Zapada"
Prajitura Cu Visine Si Cirese
Prajitura Musuroi
Prajitura Cu Nuci, Ciocolata Si Biscuiti
 

Top Retete Culinare