Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Savarina

Ingrediente
5 oua, 5 linguri zahar pisat, 5 linguri pesmet fin, coaja rasa de la o lamiie, zeama de la ½ lamiie, frisca. Siropul: 150 g zahar, 1 pahar apa, 1 lingura rom

Preparare
Se freaca zaharul cu galbenusurile pina se obtine o crema, se adauga apoi, amestecind, coaja de lamiie, zeama de lamiie si pesmetul, iar la urma albusurile batute spuma. Se pune compozitia in forma de savarina (forma coroana) si se coace la foc potrivit. Se scoate din forma si se insiropeaza fierbinte cu un sirop preparat din zahar, apa si rom. Dupa ce se raceste, se umple golul din mijloc cu frisca.

Durata
55 min

 

Alte Retete din categoria Prajituri

Delicii Cu Nuca
Prajitura Cu Fidea
Tarta Cu Prune Uscate
Trigoane De Miere Si Brinza De Vaci
Prajitura Cu Mere Si Scortisoara
Tiramisu Cu Fructe
Prajitura "alba Ca Zapada"
Prajitura Angelica
Tarta Frageda Cu Prune Glazurate
Prajitura Fina Fara Faina
Prajitura Ziua Si Noaptea De Post
Prajitura De Mere Weight Watchers (fara Foc)
Prajituri Delicioase "cuib De Viespe" Cu Scortisoara
Prajitura Cu Nuca Si Pesmet
Prajitura Cu Nuca Si Miere
Prajitura Cu Blat De Albus
Savarina Olexiuc
Harlekin
Garoafe
Prajitura Cu Nuca Si Gem De Caise
 

Top Retete Culinare