Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Gogosi Cu Dulceata (crafle)

Ingrediente
500 g faina, 50 g zahar, 50 g unt, 2 oua intregi (sau 4 galbenusuri), 30 g drojdie, apox. o cana lapte (cat cere faina), 1/2 lingurita sare, vanilie, coaja de lamaie si portocala

Preparare
Se inmoaie drojdia cu putin lapte cald, se presara faina deasupra si se lasa la cald sa dospeasca. Separat, in vasul in care se framanta aluatul, se bat ouale (sau galbenusurile) cu sarea si apoi cu zaharul. Se pune plamadeala, se omogenizeaza si se adauga, alternativ, lapte si faina. Coca trebuie sa fie moale, insa bine framantata (lapte se pune cat cere faina). Cand se desprinde aluatul de pe mana, se adauga untul topit caldut, framantand in continuare. Se lasa sa cresca pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a crescut, se framanta din nou - ca sa dea inapoi - si se imparte in doua. Se intinde o foaie de 1/2 cm. Pe jumatate de foaie se fac ronduri (cu o forma sau un pahar mare) FARA sa se taie aluatul. Se pune in mijloc umplutura (ciocolata de menaj, dulceata sau gem). Din cealalta jumatate de foaie se taie rondele care se aseaza peste cele dintai si se apasa imprejur cu degetul sa se lipeasca (sa nu aiba faina intre ele). Se taie din nou cu aceeasi forma, patrunzand complet aluatul. Se lasa sa mai cresca aproximativ 1/2h. Se pun la copt intr-o cratita cu ulei incins. Focul nu trebuie sa fie prea tare pentru a nu se arde uleiul.

Servire
Se trec gogosile prin zahar pudra sau zahar vanilat, iar apoi prin scortisoara

Durata
2 h

 

Alte Retete din categoria Gogosi

Gogosele Aebleskiver
Gogosi Cu Dovlecei
Gogosi Dulci Din Cartofi
Gogosi Cu Dulceata (crafle)
Gogosi De Cartofi
Gogosi Simple
Minciuni
Gogosi - Reteta Americana
Gogosi Din Cartofi Cu Lamiie
Langosi A La Cluj
Gogosi Cu Banane
Gogosi Cu Brinza
Gogosi
Gogosi Din Aluat Pripit
Gogosi Pripite Dulci
Gogosi Pripite (fara Drojdie)
Gogosi Cu Lamiie
Gogosi Grecesti
Gogosi De Vin
 

Top Retete Culinare