Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Gogosi Din Aluat Pripit

Ingrediente
100 gr. unt, o lingura rasa de zahar, un praf de sare, 200 gr. de faina bine cernuta, 4-5 oua, untura

Preparare
Se pune intr-o cratita sa se infierbinte un pahar de apa cu 100 gr. unt, o lingura rasa de zahar si un praf de sare. Cand apa incepe sa clocoteasca, se trage pe marginea aragazului si se da drumul odata la 200 gr. de faina bine cernuta. Se freaca repede ca sa nu se faca cocolosi si se mai tine pe foc, frecand mereu, pana se desprinde aluatul de pe cratita. Se da cu totul la o parte si, dupa ce s-a mai racorit putin, se pun pe rand 4-5 oua. Nu se pune urmatorul, decat dupa ce primul a fost bine cuprins in pasta. Aceasta trebuie sa fie potrivit de moale, dar sa-si pastreze forma, acolo unde cade. Se pune cu o lingurita din compozitie in untura fierbinte si se rumenesc gogosile pe o parte si pe alta. Se scot cu lingura cu gauri, se presara zahar vanilat si se servesc calde, cu sirop de fructe sau cu sos de ciocolata.

Durata
30 min

 

Alte Retete din categoria Gogosi

Gogosi Cu Lamiie
Gogosi Simple
Gogosi Pripite (fara Drojdie)
Gogosi Din Cartofi Cu Lamiie
Minciuni
Gogosi Pripite Dulci
Gogosi Din Aluat Pripit
Gogosi De Cartofi
Langosi A La Cluj
Gogosi Grecesti
Gogosi - Reteta Americana
Gogosi Cu Dulceata (crafle)
Gogosi Cu Brinza
Gogosele Aebleskiver
Gogosi Cu Dovlecei
Gogosi
Gogosi Cu Banane
Gogosi Dulci Din Cartofi
Gogosi De Vin
 

Top Retete Culinare