Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Jeleu De Fructe

Ingrediente
pentru 1 pahar de fructe se iau 3/4 pahar zahar, 15 g gelatina

Preparare
Fructele proaspete sau congelate se aleg si se spala cu apa rece, se strivesc cu o lingura sau cu un pisalog de lemn, intr-un vas de portelan si se trec printr-o sita de par. Peste fructele stoarse se toarna 2 pahare de apa fierbinte, se pun la foc sa dea un clocot si se strecoara. In zeama obtinuta se pune zahar si gelatina dizolvata. Siropul se tine la foc amestecind mereu, pina incepe sa fiarba. Cind siropul s-a racit se adauga piureul de fructe si se bate cu telul pina cind compozitia devine spumoasa. Imediat ce aceasta compozitie s-a ingrosat putin, se toarna repede in forme sau farfurioare adinci si se pune la rece. Jeleul se poate pregati si in alt mod: intr-un vas de pamint sau de portelan se pun 1 pahar de fructe proaspete si spalate, 1 pahar de zahar si 1 sau 2 albusuri; toate acestea se bat pina se face o spuma deasa.

Durata
50 min

 

Alte Retete din categoria Creme

Crema De Smintina Cu Marmelada
Crema De Iaurt
Crema De Unt Cu Coniac
Crema Din Prune Uscate
Crema De Rahat
Crema De Alune
Crema De Cafea
Crema Dietetica De Fructe Rosii
Crema De Oua
Crema De Cacao Cu Faina
Crema La Cesti
Crema De Banane
Crema De Vanilie Cu Lichior
Crema De Lapte Cu Portocala
Piersici Cu Fragi Si Spuma De Portocale
Crema Sabaglione
Crema De Fructe
Crema De Zahar Ars Fara Oua
Lapte De Pasare
Crema Din Fructe De Iarna
 

Top Retete Culinare