Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Jeleu De Fructe

Ingrediente
pentru 1 pahar de fructe se iau 3/4 pahar zahar, 15 g gelatina

Preparare
Fructele proaspete sau congelate se aleg si se spala cu apa rece, se strivesc cu o lingura sau cu un pisalog de lemn, intr-un vas de portelan si se trec printr-o sita de par. Peste fructele stoarse se toarna 2 pahare de apa fierbinte, se pun la foc sa dea un clocot si se strecoara. In zeama obtinuta se pune zahar si gelatina dizolvata. Siropul se tine la foc amestecind mereu, pina incepe sa fiarba. Cind siropul s-a racit se adauga piureul de fructe si se bate cu telul pina cind compozitia devine spumoasa. Imediat ce aceasta compozitie s-a ingrosat putin, se toarna repede in forme sau farfurioare adinci si se pune la rece. Jeleul se poate pregati si in alt mod: intr-un vas de pamint sau de portelan se pun 1 pahar de fructe proaspete si spalate, 1 pahar de zahar si 1 sau 2 albusuri; toate acestea se bat pina se face o spuma deasa.

Durata
50 min

 

Alte Retete din categoria Creme

Crema De Cacao Cu Faina
Crema De Mere Cu Frisca
Crema De Ciocolata Si Frisca
Crema Bavariana (bayerische Creme)
Crema De Rahat
Crema De Brinza De Vaci Cu Biscuiti
Crema Braziliana
Crema De Oua
Crema Pentru Prajituri
Jeleu De Fructe
Crema De Zahar Ars
Crema Alba Cu Zmeura
Crema De Zahar Ars La Cuptor
Crema De Zahar Ars Fara Oua
Crema Pentru Prajituri Si Tort
Crema De Lapte
Amaretto Creme Brulee Sau Crema De Zahar Ars
Crema De Vanilie
Crema De Unt
Crema De Cafea
 

Top Retete Culinare