Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Crema Alba Cu Crusta De Caramel

Ingrediente
250 ml lapte, 250 gr. frisca, 1 baton vanilie, 1 baton scortisoara, coaja rasa de la o jumatate de portocala, 2 oua, 4 galbenusuri, 180 gr. zahar, 4 capsuni taiate jumatati si 3 linguri fistic tocat pentru decor

Preparare
Laptele se toarna intr-o craticioara si se amesteca impreuna cu frisca. Se cresteaza batonul de vanilie pe lung, se scoate miezul si ambele se pun in lapte, alaturi de scortisoara si coaja de portocala. Se aduce la fierbere. Ouale, galbenusurile si 80 gr. zahar se freaca intr-un castron de metal. Se trece amestecul de lapte si frisca prin sita si se toarna in fir subtire in crema de ou. Castronul se pune in bain-marie si se bate pina se ingroasa. Se toarna in boluri si se lasa sa se raceasca. Se caramelizeaza 100 gr. zahar si 10 ml apa, se toarna peste crema si se lasa la rece 60 min.

Servire
Se orneaza crema cu fistic si capsuni

Durata
1 h30 min

 

Alte Retete din categoria Creme

Crema Braziliana
Mousse Au Chocolat
Crema Bavariana (bayerische Creme)
Jeleu De Fructe
Crema Sabaglione
Crema De Unt Cu Coniac
Sarlota De Ciocolata Cu Nuca
Cirese Cu Crema
Crema Din Fructe De Iarna
Crema De Ciocolata Garnisita Cu Frisca
Cupe Cu Crema De Vanilie Si Struguri
Trandafir Din Ar Cu Crema
Crema De Vanilie Cu Lichior
Crema Alba Cu Zmeura
Crema De Lamiie Cu Vin
Amaretto Creme Brulee Sau Crema De Zahar Ars
Crema De Ciocolata Inghetata
Crema Cu Biscuiti
Parfait Cu Biscuiti
Crema Pentru Prajituri Si Tort
 

Top Retete Culinare