Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Cirese Cu Crema

Ingrediente
1 kg cirese, 250 gr. zahar, ¼ l lapte, 1 ou, 1 lingura zahar, ½ lingura amidon de cartofi, 2 linguri nuci sau migdale, coaja de lamiie

Preparare
Se pun ciresele curatite de codite si simburi in cratita cu 200 gr. zahar. Se lasa la foc iute 10 minute. Se scot ciresele cu o paleta, se scurg si se asaza pe o farfurie de sticla putin adinca. Se acopera cu un sos preparat astfel: se desface amidonul cu o lingura de apa rece si se toarna in laptele clocotit cu restul de zahar si coaja de lamiie. Se dau citeva clocote si se toarna fierbinte peste oul crud, spart intr-un castron. Se amesteca si se raceste. Dupa ce sosul a fost turnat peste cirese, se presara cu nuci sau migdale taiate marunt si prajite. Siropul cireselor poate fi folosit la prepararea unui compot. La fel se pot pregati visine, caise, piersici, mere, pere.

Durata
50 min

 

Alte Retete din categoria Creme

Amaretto Creme Brulee Sau Crema De Zahar Ars
Crema De Piersici
Lapte De Pasare
Crema De Lamiie Cu Vin
Crema De Cacao Cu Vanilie
Crema De Banane
Crema De Zahar Ars Fara Oua
Crema De Vanilie Caramelizata
Crema De Alune
Parfait Cu Biscuiti
Crema De Cafea
Jeleu De Fructe
Mousse Au Chocolat
Cupe Cu Crema De Vanilie Si Struguri
Crema De Oua
Sarlota De Ciocolata Cu Nuca
Crema De Vanilie Cu Capsuni
Crema De Vanilie
Crema De Iaurt
Crema De Rahat
 

Top Retete Culinare