Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Cirese Cu Crema

Ingrediente
1 kg cirese, 250 gr. zahar, ¼ l lapte, 1 ou, 1 lingura zahar, ½ lingura amidon de cartofi, 2 linguri nuci sau migdale, coaja de lamiie

Preparare
Se pun ciresele curatite de codite si simburi in cratita cu 200 gr. zahar. Se lasa la foc iute 10 minute. Se scot ciresele cu o paleta, se scurg si se asaza pe o farfurie de sticla putin adinca. Se acopera cu un sos preparat astfel: se desface amidonul cu o lingura de apa rece si se toarna in laptele clocotit cu restul de zahar si coaja de lamiie. Se dau citeva clocote si se toarna fierbinte peste oul crud, spart intr-un castron. Se amesteca si se raceste. Dupa ce sosul a fost turnat peste cirese, se presara cu nuci sau migdale taiate marunt si prajite. Siropul cireselor poate fi folosit la prepararea unui compot. La fel se pot pregati visine, caise, piersici, mere, pere.

Durata
50 min

 

Alte Retete din categoria Creme

Crema De Cacao Cu Vanilie
Crema Englezeasca
Crema De Fructe
Crema De Ciocolata Inghetata
Crema De Cacao Cu Piersici
Crema La Cesti
Crema De Piersici
Crema De Cacao Cu Faina
Crema De Zahar Ars La Cuptor
Mousse Au Chocolat
Crema Sabaglione
Crema De Banane
Amaretto Creme Brulee Sau Crema De Zahar Ars
Crema De Lapte
Crema De Castane
Crema Aurora
Crema De Smintina Cu Marmelada
Crema De Zahar Ars (rasturnata)
Crema Din Fructe De Iarna
Piersici Cu Fragi Si Spuma De Portocale
 

Top Retete Culinare