Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Crema De Zahar Ars

Ingrediente
125 gr. zahar, 3 foi de gelatina, 6 linguri de apa, 4 albusuri, 250 gr. frisca, vanilie

Preparare
Se arde intr-o cratita zaharul pina capata o culoare potrivita, nu prea inchisa. Se stinge cu 4 linguri de apa fierbinte si se lasa sa mai fiarba pina scade cantitatea pe jumatate. Se topesc foile de gelatina cu 2 linguri de apa clocotita si se amesteca cu siropul de zahar ars; se tin pe marginea aragazului la cald. Se bat spuma albusurile, se amesteca cu compozitia de mai sus, cit este foarte fierbinte, se bat din nou impreuna si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se adauga, amestecind usor, frisca batuta cu putin zahar vanilat. Se toarna compozitia intr-o forma udata cu apa, se lasa citeva ore la gheata si se rastoarna.

Servire
Se serveste cu frisca batuta si cu biscuiti

Durata
45 min

 

Alte Retete din categoria Creme

Crema De Alune
Crema Din Prune Uscate
Crema De Cacao Cu Piersici
Desert Cu Ciocolata Si Piersici
Crema Bavariana (bayerische Creme)
Sarlota De Ciocolata Cu Nuca
Crema De Cacao Cu Vanilie
Crema De Piersici
Crema De Mere La Pahar
Crema Pufoasa
Pastel De Limon
Crema De Iaurt
Crema Cu Alune Sau Nuci Pralinate
Crema Pentru Prajituri
Crema Sabaglione
Lapte De Pasare Acu Vanilie Si Rom
Amaretto Creme Brulee Sau Crema De Zahar Ars
Bulgari De Spuma In Crema Galbena
Crema De Castane
Crema De Cafea
 

Top Retete Culinare