Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Crema Caramel

Ingrediente
jumatate litru lapte, 4 linguri zahar, 4 oua , vanilie, 5 linguri zahar pt imbracat forma.

Preparare
Se pune pe foc mic laptale cu vanilia si cu zaharul pana ce se topeste zaharul.Intr-un castron se bat ouale pana ce se omogenizeaza iar peste acestea vine pus usor laptele fierbinte. Cele 5 linguri de zahar pentru imbracat forma se topesc (caramelizeaza) intr-un vas rezistent la cuptor. Se pune compozitia in vasul inbracat in caramel , vine acoperit si asezat in alt vas cu apa . Totul se da la cuptor pt ca. 45 minute , se incearca cu scobitorea si daca aceasta iese curata e gata.Cand se raceste vine rasturnat pe o farfurie. Atentie la sirop.

Durata
1 h

 

Alte Retete din categoria Creme

Crema De Lamiie
Crema Cu Biscuiti
Crema Sabaglione
Crema De Mere Cu Frisca
Crema De Rahat
Crema Cu Alune Sau Nuci Pralinate
Crema Braziliana
Crema De Iaurt
Crema Pentru Cremes
Crema Caramel
Lapte De Pasare Acu Vanilie Si Rom
Crema Alba Cu Zmeura
Lapte De Pasare Cu Vanilie
Crema De Zahar Ars (rasturnata)
Mousse Au Chocolat
Crema De Zahar Ars Fara Oua
Jeleu De Fructe
Crema De Frisca
Crema Aurora
Crema La Pahar
 

Top Retete Culinare