Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Lapte De Pasare Acu Vanilie Si Rom

Ingrediente
1 1/2 litru lapte, 6 oua, 7 linguri de zahar, 2 pliculete zahar vanilat, 2 lingurite faina, un strop esenta rom

Preparare
Se fierbe laptele si se adauga 2 pliculete zahar vanilat,se acopera si se lasa la parfumat cateva minute. Albusurile se bat spuma si cind incep sa se intareasca se adauga 3 linguri de zahar si se bate in continuare pana cand telul sta bine in albus. Laptele se pune intr-o cratita pe foc foarte moale si cu lingura se pune albusul. Se lasa pe o parte cca.1 min si se intorc cu spumiera pe partea cealata. Se fierbe tot albusul si se pune intr-un castron. Galbenusurile se freaca cu 3 linguri de zahar si 2 lingurite de faina si un praf de sare apoi se toarna cite putin lapte clocotit pentru a se egaliza temperatura. Se rastoarna totul in cratita cu lapte si se lasa la fiert mestecand continuu citeva minute pina fierbe faina. Se da de pe foc si se lasa sa se racoreasca putin apoi se adauga esenta de rom. Laptele preparat astfel se rastoarna peste ouale din albus. Se raceste si se baga la frigider.

Servire
Se serveste rece, cu sos de fructe sau ciocolata

Durata
20 min

 

Alte Retete din categoria Creme

Crema De Zahar Ars
Crema De Vanilie
Crema De Cacao
Crema Din Prune Uscate
Crema Alba Cu Zmeura
Amaretto Creme Brulee Sau Crema De Zahar Ars
Crema De Mere Cu Albus
Crema De Ciocolata
Crema De Zahar Ars (rasturnata)
Crema De Cacao Cu Piersici
Crema De Vanilie Cu Fructe
Crema Pentru Prajituri Si Tort
Crema De Rahat
Cirese Cu Crema
Crema Dietetica De Fructe Rosii
Cupe Cu Crema De Vanilie Si Struguri
Crema Sabaglione
Crema Cu Biscuiti
Crema De Alune
Crema De Unt Cu Coniac
 

Top Retete Culinare