Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Lapte De Pasare Acu Vanilie Si Rom

Ingrediente
1 1/2 litru lapte, 6 oua, 7 linguri de zahar, 2 pliculete zahar vanilat, 2 lingurite faina, un strop esenta rom

Preparare
Se fierbe laptele si se adauga 2 pliculete zahar vanilat,se acopera si se lasa la parfumat cateva minute. Albusurile se bat spuma si cind incep sa se intareasca se adauga 3 linguri de zahar si se bate in continuare pana cand telul sta bine in albus. Laptele se pune intr-o cratita pe foc foarte moale si cu lingura se pune albusul. Se lasa pe o parte cca.1 min si se intorc cu spumiera pe partea cealata. Se fierbe tot albusul si se pune intr-un castron. Galbenusurile se freaca cu 3 linguri de zahar si 2 lingurite de faina si un praf de sare apoi se toarna cite putin lapte clocotit pentru a se egaliza temperatura. Se rastoarna totul in cratita cu lapte si se lasa la fiert mestecand continuu citeva minute pina fierbe faina. Se da de pe foc si se lasa sa se racoreasca putin apoi se adauga esenta de rom. Laptele preparat astfel se rastoarna peste ouale din albus. Se raceste si se baga la frigider.

Servire
Se serveste rece, cu sos de fructe sau ciocolata

Durata
20 min

 

Alte Retete din categoria Creme

Crema De Cafea
Crema De Ciocolata
Crema De Mere Crude
Crema Din Fructe De Iarna
Crema De Zahar Ars La Cuptor
Lapte De Pasare Cu Aroma De Vanilie
Crema De Unt Cu Coniac
Jeleu De Fructe
Crema De Vanilie Caramelizata
Lapte De Pasare Cu Vanilie
Crema De Brinza De Vaci Cu Biscuiti
Crema Alba Cu Zmeura
Lapte De Pasare
Crema De Piersici
Crema Pentru Prajituri
Crema De Ciocolata Garnisita Cu Frisca
Crema De Ciocolata Inghetata
Crema De Zahar Ars Fara Oua
Crema Englezeasca
Crema Aurora
 

Top Retete Culinare