Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Lapte De Pasare Acu Vanilie Si Rom

Ingrediente
1 1/2 litru lapte, 6 oua, 7 linguri de zahar, 2 pliculete zahar vanilat, 2 lingurite faina, un strop esenta rom

Preparare
Se fierbe laptele si se adauga 2 pliculete zahar vanilat,se acopera si se lasa la parfumat cateva minute. Albusurile se bat spuma si cind incep sa se intareasca se adauga 3 linguri de zahar si se bate in continuare pana cand telul sta bine in albus. Laptele se pune intr-o cratita pe foc foarte moale si cu lingura se pune albusul. Se lasa pe o parte cca.1 min si se intorc cu spumiera pe partea cealata. Se fierbe tot albusul si se pune intr-un castron. Galbenusurile se freaca cu 3 linguri de zahar si 2 lingurite de faina si un praf de sare apoi se toarna cite putin lapte clocotit pentru a se egaliza temperatura. Se rastoarna totul in cratita cu lapte si se lasa la fiert mestecand continuu citeva minute pina fierbe faina. Se da de pe foc si se lasa sa se racoreasca putin apoi se adauga esenta de rom. Laptele preparat astfel se rastoarna peste ouale din albus. Se raceste si se baga la frigider.

Servire
Se serveste rece, cu sos de fructe sau ciocolata

Durata
20 min

 

Alte Retete din categoria Creme

Crema De Cacao Cu Faina
Crema De Cacao
Crema De Cacao Cu Piersici
Crema De Brinza De Vaci Cu Biscuiti
Crema Din Prune Uscate
Crema De Banane
Crema De Cacao Cu Vanilie
Crema De Unt Cu Coniac
Crema Alba Cu Zmeura
Crema De Oua
Crema De Cafea
Crema Cu Alune Sau Nuci Pralinate
Parfait Cu Biscuiti
Piersici Cu Fragi Si Spuma De Portocale
Crema Candy
Crema De Zahar Ars Fara Oua
Trandafir Din Ar Cu Crema
Crema Din Fructe De Iarna
Crema Bavariana (bayerische Creme)
Crema Alba Cu Crusta De Caramel
 

Top Retete Culinare