Idei pentru toate gusturile

FreshInfo Retete Culinare
retete-culinare.freshinfo.ro
Utilizator neautentificat, Autentificare - Cont nou
 
 

Clatite Olandeze

Ingrediente
400 gr faina, 0,8 dl lapte, 2 oua, un praf de sare, o lingurita rasa de zahar; la alegere: fructe: banane, mere, stafide, capsuni; dulceturi, zahar pudra; crema de ciocolata; sirop de ciocolata

Preparare
Se amesteca bine faina, laptele, sarea, zaharul si ouale, pina se obtine o pasta fluida (care curge usor din polonic). Se adauga unul, maxim doua din fructele mentionate, taiate felii sau cubulete si se amesteca usor, pentru a nu strivi fructele.Se incinge bine tigaia, se pun doua linguri de ulei(chiar trei) si se pun 2 polonice din compozitia obtinuta, incercand sa intindeti un pic aluatul, astfel incit sa cuprinda intreg fundul tigaii. Clatitele sunt groase, dar aceasta este specific clatitelor olandeze(groase - dar nu foarte groase -si cu fructe in aluat). Se intorc pe partea cealalta doar cind sint bine coapte pe prima parte. Din cantitatea obtinuta se pot face 10 -12 clatite.

Servire
Se astern pe o farfurie intinsa, se pudreaza cu zahar. Se pot servi simple, doar pudrate cu zahar, sau cu sirop de ciocolata.Daca nu au fructe in interior, se servesc cu dulceata sau crema de ciocolata, sau sirop de ciocolata. Se servesc calde. Pot fi rei

Durata
30 min

 

Alte Retete din categoria Clatite

Clatite Olandeze
Clatite Cu Iaurt
Clatita Cacao
Clatite Americane
Clatite Cu Nuca Si Frisca
Clatite La Cuptor Cu Gem De Caise
Pancake
Clatite Cu Fructe
Clatite Cu Gem De Prune
Clatite Cu Dulceata
Clatite Cu Urda
Clatite Cu Nuci Si Frisca
Clatite
Clatite Cu Umplutura De Spanac
Clatite Nemtesti De Mere
Clatite Cu Brinza De Vaci
Clatite Cu Brinza De Vaci Si Lapte
 

Top Retete Culinare